+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows Thread, VGA drivers disappear after reboot in Technical; This is a weird one! I noticed that the computers in two of our ict classrooms were missing VGA drivers. ...
  1. #1
    craigg's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham, UK
    Posts
    175
    Thank Post
    15
    Thanked 9 Times in 6 Posts
    Rep Power
    15

    VGA drivers disappear after reboot

    This is a weird one!

    I noticed that the computers in two of our ict classrooms were missing VGA drivers. So I went and installed the drivers on all machines only to find when i checked this morning THAT THEY HAD GONE!

    Is there anyway to stop this? The classrooms have Lenovo M55e 9362-CTO's. I have also noticed that our other two rooms (with dell optiplex machines) has the same problem.

    Any suggestions?


    Craig

  2. #2

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,092
    Thank Post
    855
    Thanked 2,680 Times in 2,273 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    769
    Maybe system file checker (system restore) is getting uppity and not recognizing them as an allowed system change.

    I would try disabling SFC (system file checker) on the computer, installing the drivers, rebooting and then re-enabling SFC which should make it recognize the driver as allowed files.

    The setting is under:
    System Properties > System Restore (tab)

  3. #3

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    Normally if drivers are disappearing, they're probably the wrong drivers. Just a thought!?

    Are you writing from Lode Heath School in Solihull? That's where I attended Secondary School, all those years ago

  4. #4
    craigg's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham, UK
    Posts
    175
    Thank Post
    15
    Thanked 9 Times in 6 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by Michael View Post
    Normally if drivers are disappearing, they're probably the wrong drivers. Just a thought!?

    Are you writing from Lode Heath School in Solihull? That's where I attended Secondary School, all those years ago
    Indeed I am!

    They are the correct drivers aswell. Thats what is puzzeling me.

    Cheers

  5. #5

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    So are you saying the graphics are loading up in 640 x 480 mode? Are the drivers signed? And have you enforced policies to only allow signed drivers?

    XP's default is prompting the user to allow/disallow installation, but Vista only accepts signed drivers by default. There's another thought, are the drivers compatible with the OS you're using? Probably 2000/XP, maybe Vista? Vista requires updated drivers in most cases.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. server reboot
    By chrbb in forum Windows
    Replies: 25
    Last Post: 14th September 2007, 09:11 AM
  2. HP switch reboot, Help!
    By phil_thebeans in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 6th March 2007, 08:51 AM
  3. Replies: 14
    Last Post: 13th February 2007, 11:27 PM
  4. Deploy an MIS by GPO but stop a reboot
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 3rd October 2006, 08:28 AM
  5. [problem] XP refreshing IP on every reboot
    By pooley in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 3rd May 2006, 01:58 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •