+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Windows Thread, couple of XP SP3 Issues i've come accross in Technical; ...
  1. #1
    k-strider's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Gloucester
    Posts
    358
    Thank Post
    7
    Thanked 40 Times in 30 Posts
    Rep Power
    24

    couple of XP SP3 Issues i've come accross

    1) the new UXTheme patcher doesn't rest the security permissions correctly on uxtheme.dll in the system32 dir. once patched reboot and then login as an admin and add to the security tab users and power users with read and execute rights. Symptom was an Explorer.exe crash on login.

    2) the Printer spooler service crashes when you add a printer (on logon via my VBS script) found an issue with the Driver PCL5 and PCL6 for the HP 4000 and HP 4050 Laserjets.. so far only resolution use the Apr 08 Universal Printer Driver Iím using the PCL5 one.

  2. Thanks to k-strider from:

    contink (20th May 2008)

  3. #2
    cookie_monster's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    4,205
    Thank Post
    394
    Thanked 278 Times in 239 Posts
    Rep Power
    74
    That's odd i've got a room with a HP Laserjet 4000 in and i've put SP3 on a couple of PC's and not seen that issue. I'll have a closer look tomorrow.

    Cheers.

  4. #3
    ArchersIT's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bedfordshire
    Posts
    114
    Thank Post
    14
    Thanked 24 Times in 20 Posts
    Rep Power
    20
    Quote Originally Posted by cookie_monster View Post
    That's odd i've got a room with a HP Laserjet 4000 in and i've put SP3 on a couple of PC's and not seen that issue. I'll have a closer look tomorrow.

    Cheers.
    Wierder than that - we have SP3 on 4 test machines - 1/4 of them wont load up the driver for the 4000, but the other will! (All same spec and hardware etc)

    It is finding the time to take that closer look that is the problem :-)

    Jonathan

  5. #4
    k-strider's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Gloucester
    Posts
    358
    Thank Post
    7
    Thanked 40 Times in 30 Posts
    Rep Power
    24
    in my enviroment i have rebuilt my base build using a XP With SP3 CD rather than deploy it. i will be deploying to other PCs in time but wanted to build a new image for our main labs for lots of other reasons.

    Gordon.

  6. #5
    cookie_monster's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    4,205
    Thank Post
    394
    Thanked 278 Times in 239 Posts
    Rep Power
    74
    Yes we're doing the same here but i've put it on a couple of PC's in each room to test accross different software and hardware. I still haven't had an issue with the HP 4000 printer though.

    Our print server has the MS HP Laser driver installed 5.2.3790.0 so it's the one that comes with 2003 server.
    Last edited by cookie_monster; 21st May 2008 at 04:20 PM.

  7. #6

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,058
    Thank Post
    888
    Thanked 1,731 Times in 1,494 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    454
    we have arround 15 4600's, and we haven't had no problems with XP SP3. Saying that we have had no issues at all with XP SP3.

  8. #7
    contink's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    3,791
    Thank Post
    303
    Thanked 327 Times in 233 Posts
    Rep Power
    118
    Just found a new issue that I hadn't noticed before now...

    Seems SP3 may have borked my ability to change my printing preferences on any HP printers.

    Only just noticed it today as I've been testing Canons for the last couple of months... Any attempt to change anything in preferences is just ignored completely... Tried deleting and reinstalling and same issue repeats...

    Checking the eventlog showed this:
    Failed to ugrade printer settings for printer \\[COMPUTER]\4. K5400dtn,2,LocalOnly driver C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\UNIDRVU I.DLL error 1801.
    It may be a duff copy of the driver but it looks HP and Microsoft strike again...


    EDIT: Hmm... on further investigation it may not be a specific issue to SP3 as it's cropped up before in SP2... Looks like it's all HP's fault... No shock there then... *mutters about cr*p driver software*
    Last edited by contink; 16th March 2009 at 07:26 PM.

  9. #8

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    270
    Thank Post
    14
    Thanked 44 Times in 35 Posts
    Rep Power
    22
    I have seen that problem with HP print drivers causing the spooler to crash with SP3 - its really annoying but has only affected a handful of machines. Ours were crashing on HP P2105n and 450x series drivers. The spooler would crash as soon as you tried to run the vbs script that we use to install printers.

    In the end I had to switch to HPs universal driver to get it to work.

    Apart from that I haven't seen any other issues with XP SP3

  10. #9

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,058
    Thank Post
    888
    Thanked 1,731 Times in 1,494 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    454
    We have it on 1000 workstations and not seen anything. Maybe we are just lucky

  11. #10
    contink's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    3,791
    Thank Post
    303
    Thanked 327 Times in 233 Posts
    Rep Power
    118
    Ok... update on the earlier issue... Turns out it may have been partly caused by SP3 but it's definitely a problem primarily revolving around the HP driver side of things.

    I grabbed the Kyocera driver deleter util and removed ALL my orphan printer driver files and all HP drivers (including the OEM's for each), rebooted, reinstalled and now the preferences are playing nice again.

    Could just have been something to do with permissions getting messed up by the SP or similar but the fix is there in case anyone else hits it.

  12. #11
    gshaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Essex
    Posts
    2,662
    Thank Post
    166
    Thanked 220 Times in 203 Posts
    Rep Power
    67
    Had all sorts of problems with print drivers, seems HP drivers are a nightmare

  13. #12
    Busybub's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    384
    Thank Post
    44
    Thanked 39 Times in 37 Posts
    Rep Power
    22
    Only issue I've come across is that Sandisk Enterprise USB sticks stop working when upgrading from SP2 to SP3 unless you plug the thing in, log into it, and leave it in the USB slot while the upgrade process runs.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. A Couple Of Sharepoing Questions
    By dagza in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 5
    Last Post: 29th October 2007, 06:42 PM
  2. couple of praises
    By davyboi in forum Recommended Suppliers
    Replies: 5
    Last Post: 21st September 2007, 04:19 PM
  3. Connect 2 buildings accross the road from each other
    By e_g_r in forum How do you do....it?
    Replies: 15
    Last Post: 4th July 2007, 02:55 PM
  4. Exchange server to cater for 4 networks accross 2 sites!
    By Jimbo in forum How do you do....it?
    Replies: 10
    Last Post: 28th June 2007, 06:17 PM
  5. Best way to install .exe accross the network through GPO
    By tosca925 in forum How do you do....it?
    Replies: 2
    Last Post: 12th December 2005, 09:45 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •