+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Windows Thread, Redirecting "My Documents" Not Working! in Technical; I expect this has arisen before but I can't find anything that will resolve the problem. I am setting up ...
  1. #1
    secman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Romford, Essex
    Posts
    107
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    18

    Redirecting "My Documents" Not Working!

    I expect this has arisen before but I can't find anything that will resolve the problem.

    I am setting up a new set of usernames etc for staff in a Primary School. We are not using Roaming profiles but want to re-direct the "My Documents" folder to the users home drive. I have followed the instructions from MS, the Edugeek Wiki, and checked any other web sources I could find but to no avail.

    There is a default profile in the netlogon folder that the id's are picking up.

    The server is W2K, clients XP Pro, staff will be in an OU called TEACHINGSTAFF with a GPO called Staff Settings. The only thing set in the GPO at present is to redirect the My Documents folder to \\server\home\%USERNAME%\.

    The permissions to the home share are fairly wide open, short of giving them full access I can't see what else I can do. It just won't apply the policy!

    Need to sort this today as I'm off the rest of the week (hols to take!)

    Thanks

  2. #2

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,803
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Redirecting "My Documents" Not Working!

    Install the GPMC on an XP workstation and do a group policy results run on the affected user account/machine and see what it thinks.

  3. #3
    tosca925's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,547
    Thank Post
    4
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    22

    Re: Redirecting "My Documents" Not Working!

    Should you not just choose the option to 'redirect to users home directory'

  4. #4
    OverWorked's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    N. Yorks
    Posts
    1,013
    Thank Post
    198
    Thanked 42 Times in 34 Posts
    Rep Power
    30

    Re: Redirecting "My Documents" Not Working!

    See this regarding minimum folder permissions to check yours. I've used these on my system and they work.

    Technet

  5. #5
    secman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Romford, Essex
    Posts
    107
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    18

    Re: Redirecting "My Documents" Not Working!

    Quote Originally Posted by tosca925
    Should you not just choose the option to 'redirect to users home directory'
    What else should I be doing. This is the first time we've done this.

    Thanks

  6. #6

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    634
    Thank Post
    11
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    21

    Re: Redirecting "My Documents" Not Working!

    I think you also have to make sure the user is the owner of their home folder -tho if you have created it in AD then this should be so

    Andy.

  7. #7
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,999
    Thank Post
    120
    Thanked 280 Times in 258 Posts
    Rep Power
    106

    Re: Redirecting "My Documents" Not Working!

    You can get away with them not being the owner but it is good to have them as the owner for quota purposes.

  8. #8
    secman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Romford, Essex
    Posts
    107
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    18

    Re: Redirecting "My Documents" Not Working!

    @Geoff - Thanks the GPMC pointed me to the problem - access denied to the home folder
    @Overworked - Thanks the Technet article sorted the permissions.

    All seems to work now.

    Many thanks to all

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 31
    Last Post: 30th June 2008, 10:03 AM
  2. "Hide" function not working on HP projector
    By BatchFile in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 25th January 2008, 09:45 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 12th September 2007, 01:18 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 19th June 2007, 08:34 AM
  5. Replies: 6
    Last Post: 28th September 2006, 07:06 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •