+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows Thread, Cannot acces Internet via ISA Server after domain migration in Technical; We have recently migrated our domain, restructuring our forsest into 2 domains (child/parent). I am now unable to access the ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Croydon
    Posts
    498
    Thank Post
    18
    Thanked 31 Times in 30 Posts
    Rep Power
    20

    Cannot acces Internet via ISA Server after domain migration

    We have recently migrated our domain, restructuring our forsest into 2 domains (child/parent). I am now unable to access the Internet via our ISA Server which exists in the parent domain, for either the parent or the child.

    I can ping the server and resolve the name from both a client on the child domain and my own machine on the parent domain.

    Any ideas why I can't access the Internet through it?

    Cheers


    Adam.

  2. #2
    Ravening_Wolf's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Essex :(
    Posts
    290
    Thank Post
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    17
    Does your ISA server have the correct groups set up which would contain the PC from which you are having problems?

  3. #3

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,076
    Thank Post
    853
    Thanked 2,676 Times in 2,270 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    769
    It could be that the ISA server is configured using rules that check if the users are in a particular group before allowing them access to the Internet. For example the rule that allows net access may allow it for Domain Users or Teachers, Students and Staff group from your old domain.

    If these rules have not been altered with the groups from your new domain this may very well be the cause of your problem.

  4. #4
    bio
    bio is offline
    bio's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    netherlands
    Posts
    520
    Thank Post
    16
    Thanked 130 Times in 102 Posts
    Rep Power
    37
    did you investigate if the trusts are correctly setup between the 2 domains ?

    hxxp://technet2.microsoft.com/windowsserver/en/library/108124dd-31b1-4c2c-9421-6adbc1ebceca1033.mspx?mfr=true

    bio..

  5. #5

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Croydon
    Posts
    498
    Thank Post
    18
    Thanked 31 Times in 30 Posts
    Rep Power
    20
    I ended up rebuilding the server. It was quicker. I suspect something went wrong when it was migrated between domains.

    All working now.

    Thanks.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Only Domain users access to internet?
    By jmair in forum Windows
    Replies: 15
    Last Post: 18th March 2008, 12:58 AM
  2. Replies: 9
    Last Post: 12th August 2007, 01:35 PM
  3. SIMS - Migration to new Domain
    By Gatt in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 20th December 2006, 01:06 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 27th August 2006, 08:34 PM
  5. Automated Printer Server Migration
    By Dos_Box in forum How do you do....it?
    Replies: 1
    Last Post: 5th September 2005, 08:10 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •