+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
Windows Thread, KB939383 Hotfix Requried in Technical; Morning all, I require the following hotfix, which I'm unable to acquire from Microsoft until Tuesday! http://support.microsoft.com/kb/939383 Does anyone have ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    480
    Thank Post
    30
    Thanked 13 Times in 7 Posts
    Rep Power
    18

    KB939383 Hotfix Requried

    Morning all,

    I require the following hotfix, which I'm unable to acquire from Microsoft until Tuesday!

    http://support.microsoft.com/kb/939383

    Does anyone have any other means of acquiring this before hand?

    Cheers!

  2. #2

    tech_guy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    That little bit in the middle of Little Old England
    Posts
    8,106
    Thank Post
    1,901
    Thanked 1,340 Times in 739 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    394
    You could try signing up here:

    http://thehotfixshare.net/board/index.php?showtopic=161

    and seeing if anyone has got it?

  3. 3 Thanks to tech_guy:

    john (23rd March 2008), PEO (23rd March 2008), plock (23rd March 2008)

  4. #3


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,657
    Thank Post
    350
    Thanked 789 Times in 710 Posts
    Rep Power
    344
    Following tech_guys advice, its available on that forum.

    Linky

  5. #4

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    480
    Thank Post
    30
    Thanked 13 Times in 7 Posts
    Rep Power
    18
    Indeed, thanks guys for your time!

    Sadly that hotfix hasn't solved my issue.

    The Single Instance Storage Groveler won't bloody well start! RIS/WDS won't work!

    I’m going to go back to SP1 for now I think.

    Thanks again!

  6. #5


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,657
    Thank Post
    350
    Thanked 789 Times in 710 Posts
    Rep Power
    344
    Anything interesting in the evtlogs?

  7. #6
    PEO
    PEO is offline
    PEO's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2,088
    Thank Post
    437
    Thanked 149 Times in 94 Posts
    Rep Power
    71
    Quote Originally Posted by tech_guy View Post
    You could try signing up here:

    http://thehotfixshare.net/board/index.php?showtopic=161

    and seeing if anyone has got it?
    good site cheers

  8. #7

    tech_guy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    That little bit in the middle of Little Old England
    Posts
    8,106
    Thank Post
    1,901
    Thanked 1,340 Times in 739 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    394
    Yeah, that site has helped me out a few times!

  9. #8

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    480
    Thank Post
    30
    Thanked 13 Times in 7 Posts
    Rep Power
    18
    Event Log doesn't show a great deal:

    Event Type: Error
    Event Source: Service Control Manager
    Event Category: None
    Event ID: 7023
    Date: 23/03/2008
    Time: 12:01:25
    User: N/A
    Computer: HOSTNAME

    Description:
    The Single Instance Storage Groveler service terminated with the following error:

    The service has not been started.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

  10. #9


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,657
    Thank Post
    350
    Thanked 789 Times in 710 Posts
    Rep Power
    344
    Bit of a bugger this one... - I'm stumped.

    Sorry fella.

  11. #10

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    480
    Thank Post
    30
    Thanked 13 Times in 7 Posts
    Rep Power
    18
    No worries - thanks mate!

    I'm at a lost end too!

  12. #11

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,216
    Thank Post
    2,766
    Thanked 935 Times in 875 Posts
    Rep Power
    343

    hotfix to fix .... ?

    just to clarify ... you are trying to get wds or ris to work and the groveler service error you are getting is stopping you from getting it to work ?

    If not what are you trying to do exactly ?

  13. #12

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    480
    Thank Post
    30
    Thanked 13 Times in 7 Posts
    Rep Power
    18
    To clarify, the situation is as follows, I have a W2K3 R2 SP1 box, with RIS running along with GHOST, RIS does my PXE boot and GHOST casts the image to multiple clients.

    Upon upgrading to SP2 at startup I receive an error stating a service wouldn't start.

    After checking the event log I realise that this service is the "Single Instance Storage Groveler" that is failing.

    When completing a RISETUP diagnostic, starting the Windows Deployment Services fails. Another log of the "Single Instance Storage Groveler" service is logged in Event Logs.

    After research this seems to have leaded me to the KB this post refers to, once I had installed that I hoped the issue would resolve itself. This wasn't the case.

    Anybody else discovered this situation before?

    Thanks for your time.

  14. #13
    markcuk's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    584
    Thank Post
    28
    Thanked 60 Times in 55 Posts
    Rep Power
    37
    should still be able to boot uses ris without the Single Instance Storage Groveler started..

    i had trouble with the same service with 2000 server but ris worked anyway..upgrading to 2003 r2 fixed my problem.

    have you tried it since the error?

    mark

  15. #14

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    480
    Thank Post
    30
    Thanked 13 Times in 7 Posts
    Rep Power
    18
    Havn't but don't like the error being produced when the system starts! hehe

    I'll check it out.

  16. #15
    markcuk's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    584
    Thank Post
    28
    Thanked 60 Times in 55 Posts
    Rep Power
    37
    if it works without it just make the sure the service doesnt start on boot up

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Randomly named hotfix folders
    By tscnmuk in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 22nd December 2007, 11:38 AM
  2. Hotfix for KB article 888254
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 26th April 2007, 09:00 PM
  3. MS Hotfix - PDB file?
    By woody in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 14th March 2007, 11:28 AM
  4. Need MS hotfix for Shadow Copies bug - KB 833167
    By ajbritton in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 8th January 2007, 03:46 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •