+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
Windows Thread, Symantec Backup Exec 10d for Windows Servers in Technical; ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    487
    Thank Post
    30
    Thanked 14 Times in 8 Posts
    Rep Power
    18

    Symantec Backup Exec 10d for Windows Servers

    Morning all,

    I have a very odd problem that Iíve not seen before. The issue is now reoccurring; it started on Monday nightís backup job.

    I receive the following failure notice on Backup Exec:

    AOFO: Initialization failure on: "\\SERVERNAME\Shadow?Copy?Components". Advanced Open File Option used: Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS).
    Snapshot provider error (0x800706BF): 0x800706bf (2147944127)
    Check the Windows Event Viewer for details.
    The following volumes are dependent on resource: "C:" .
    Note: Backup Exec did not perform a snapshot of all volumes simultaneously because the option 'Process logical volumes for backup one at a time' was selected as a backup job property.
    I have checked this out on the net to find not a great deal! I have also checked the Event Viewer, which reported:

    Event Type: Error
    Event Source: VSS
    Event Category: None
    Event ID: 12302
    Date: 22/01/2008
    Time: 20:04:27
    User: N/A
    Computer: SERVERNAME
    Description: Volume Shadow Copy Service error: An internal inconsistency was detected in trying to contact shadow copy service writers. Please check to see that the Event Service and Volume Shadow Copy Service are operating properly.
    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Data:
    0000: 2d 20 43 6f 64 65 3a 20 - Code:
    0008: 42 55 45 43 58 4d 4c 43 BUECXMLC
    0010: 30 30 30 30 34 32 31 38 00004218
    0018: 2d 20 43 61 6c 6c 3a 20 - Call:
    0020: 42 55 45 43 58 4d 4c 43 BUECXMLC
    0028: 30 30 30 30 34 31 37 30 00004170
    0030: 2d 20 50 49 44 3a 20 20 - PID:
    0038: 30 30 30 30 31 33 33 36 00001336
    0040: 2d 20 54 49 44 3a 20 20 - TID:
    0048: 30 30 31 35 33 34 33 36 00153436
    0050: 2d 20 43 4d 44 3a 20 20 - CMD:
    0058: 22 43 3a 5c 50 72 6f 67 "C:\Prog
    0060: 72 61 6d 20 46 69 6c 65 ram File
    0068: 73 5c 56 45 52 49 54 41 s\VERITA
    0070: 53 5c 42 61 63 6b 75 70 S\Backup
    0078: 20 45 78 65 63 5c 52 41 Exec\RA
    0080: 4e 54 5c 62 65 72 65 6d NT\berem
    0088: 6f 74 65 2e 65 78 65 22 ote.exe"
    0090: 2d 20 55 73 65 72 3a 20 - User:
    0098: 4a 4d 41 5c 62 65 73 65 USERNAME
    00a0: 72 76 69 63 65 20 20 20
    00a8: 2d 20 53 69 64 3a 20 20 - Sid:
    00b0: 53 2d 31 2d 35 2d 32 31 S-1-5-21
    00b8: 2d 34 38 39 38 32 38 38 -4898288
    00c0: 38 35 2d 34 32 35 35 35 85-42555
    00c8: 36 30 38 36 39 2d 31 31 60869-11
    00d0: 31 37 34 37 39 30 39 30 17479090
    00d8: 2d 33 31 39 34 20 20 20 -3194
    Along with the next immediate entry:

    Event Type: Error
    Event Source: VSS
    Event Category: None
    Event ID: 12302
    Date: 22/01/2008
    Time: 20:04:25
    User: N/A
    Computer: SERVERNAME
    Description: Volume Shadow Copy Service error: An internal inconsistency was detected in trying to contact shadow copy service writers. Please check to see that the Event Service and Volume Shadow Copy Service are operating properly.
    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Data:
    0000: 2d 20 43 6f 64 65 3a 20 - Code:
    0008: 42 55 45 43 58 4d 4c 43 BUECXMLC
    0010: 30 30 30 30 34 32 31 38 00004218
    0018: 2d 20 43 61 6c 6c 3a 20 - Call:
    0020: 42 55 45 43 58 4d 4c 43 BUECXMLC
    0028: 30 30 30 30 34 31 37 30 00004170
    0030: 2d 20 50 49 44 3a 20 20 - PID:
    0038: 30 30 30 30 31 33 33 36 00001336
    0040: 2d 20 54 49 44 3a 20 20 - TID:
    0048: 30 30 31 35 33 34 34 38 00153448
    0050: 2d 20 43 4d 44 3a 20 20 - CMD:
    0058: 22 43 3a 5c 50 72 6f 67 "C:\Prog
    0060: 72 61 6d 20 46 69 6c 65 ram File
    0068: 73 5c 56 45 52 49 54 41 s\VERITA
    0070: 53 5c 42 61 63 6b 75 70 S\Backup
    0078: 20 45 78 65 63 5c 52 41 Exec\RA
    0080: 4e 54 5c 62 65 72 65 6d NT\berem
    0088: 6f 74 65 2e 65 78 65 22 ote.exe"
    0090: 2d 20 55 73 65 72 3a 20 - User:
    0098: 4a 4d 41 5c 62 65 73 65 USERNAME
    00a0: 72 76 69 63 65 20 20 20
    00a8: 2d 20 53 69 64 3a 20 20 - Sid:
    00b0: 53 2d 31 2d 35 2d 32 31 S-1-5-21
    00b8: 2d 34 38 39 38 32 38 38 -4898288
    00c0: 38 35 2d 34 32 35 35 35 85-42555
    00c8: 36 30 38 36 39 2d 31 31 60869-11
    00d0: 31 37 34 37 39 30 39 30 17479090
    00d8: 2d 33 31 39 34 20 20 20 -3194
    I've gone through the following site I come across, the only site relevant to the Event ID. http://www.itnewsgroups.net/group/mi...topic6159.aspx

    I don't have any errors when looking at the backup logs though, nor do I receive errors when running 'Vssadmin list writers' in CMD.

    I've had a look at the VSS updates suggested but the symptoms don't match. The symptoms don't show my Event ID at all?

    Has anyone else had this problem? Any help greatly appreciated!

  2. #2
    Heebeejeebee's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Intergalactic Cruise
    Posts
    1,057
    Thank Post
    69
    Thanked 79 Times in 62 Posts
    Rep Power
    35
    We have the very same problem! I never got to the bottom of it either. It happened one day after some Windows Updates were applied but I'm not sure if that's what caused it. As far as I can remember I came across a page on the support site that said it's an MS issue and it'll be fixed in a subsequent service pack (or patch) but seems to have never made it that far.

    Watching with interest......

    HBJB

  3. #3

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    487
    Thank Post
    30
    Thanked 14 Times in 8 Posts
    Rep Power
    18
    Interesting - now you mention it I did read that on the support site.

    Am I right in thinking this is causing the server to fail on the backup entirely? Luckily it's only our second domain controller, I can always rebuild this relatively quickly if a disaster was to occur. We also have an old backup previous to this error.

    Nightmare!

  4. #4

    localzuk's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minehead
    Posts
    17,949
    Thank Post
    519
    Thanked 2,500 Times in 1,941 Posts
    Blog Entries
    24
    Rep Power
    840
    Same here, and same conditions as Heebeejeebee. Seems to have been after some form of update.

  5. #5

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    East Midlands
    Posts
    740
    Thank Post
    17
    Thanked 106 Times in 66 Posts
    Rep Power
    37

    Symantec problem

    Hi,

    How you tried to do a live update for symantec, it may be that they may have fix for issues like this. Is BackupExec 10d up to date with the SP and hotfixes?

    Ash.

  6. #6

    localzuk's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minehead
    Posts
    17,949
    Thank Post
    519
    Thanked 2,500 Times in 1,941 Posts
    Blog Entries
    24
    Rep Power
    840
    Quote Originally Posted by ashok View Post
    Hi,

    How you tried to do a live update for symantec, it may be that they may have fix for issues like this. Is BackupExec 10d up to date with the SP and hotfixes?

    Ash.
    The problem also exists in 11d - which is fully up to date on my server.

  7. #7
    cookie_monster's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    4,207
    Thank Post
    394
    Thanked 278 Times in 239 Posts
    Rep Power
    74
    Have you applied last months KB943485 LSASS update and KB 941644 IP update?

    I'm running 10D on 2003 R2 and haven't seen this issue yet but i haven't installed those updates yet. We have installed SP2 though.

    As mentioned above make sure you have the latest patches applied to BE.

    Oddly MS claim to of fixed a similar issue in SP1.

  8. #8

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    487
    Thank Post
    30
    Thanked 14 Times in 8 Posts
    Rep Power
    18
    I'm currently running revision 5629. I'm about to apply this hotfix which isn't applied as yet: http://seer.entsupport.symantec.com/docs/289185.htm

    I'll look to see if those KB's were installed. I personally haven’t installed any updates on the server for a while. Most definitely not in the last three months. I believe I've set it up so it downloads them and awaits my confirmation before installation also.

    Right - Looks although I hadn't set it up as I thought. Both thoses KB's were installed on the 9th Jan. My backup job then started failing on the 21st. That doesn't suggest it was those KB's?
    Last edited by plock; 23rd January 2008 at 10:07 AM.

  9. #9
    cookie_monster's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    4,207
    Thank Post
    394
    Thanked 278 Times in 239 Posts
    Rep Power
    74
    In that case it seems unlikely to be those patches but it's not impossible. See what results you get from the Symantec patches.

  10. #10
    Heebeejeebee's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Intergalactic Cruise
    Posts
    1,057
    Thank Post
    69
    Thanked 79 Times in 62 Posts
    Rep Power
    35
    Quote Originally Posted by localzuk View Post
    The problem also exists in 11d - which is fully up to date on my server.
    I forgot to mention we're on 11d as well.

    If I untick Shadow Copy Components all is well with the backup job.

    HBJB

  11. #11

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    487
    Thank Post
    30
    Thanked 14 Times in 8 Posts
    Rep Power
    18
    Applied the above patch and all is well again. Very odd!

  12. #12

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    East Midlands
    Posts
    740
    Thank Post
    17
    Thanked 106 Times in 66 Posts
    Rep Power
    37

    Shadow copy issue

    Hi all,

    We got this issue today on our admin server which is running 10d with SQL agent. One of my guys called symantec and they said that this is a MS issue with Shadow copy service and not symantec issue and that MS have a patch which will fix this issue.

    The patch to apply is KB940349 - it requires a reboot of the server. We have applied the patch today and will restart the server at the end of school today to see what happens.

    Ash.

  13. Thanks to spc-rocket from:

    plock (24th January 2008)

  14. #13

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    487
    Thank Post
    30
    Thanked 14 Times in 8 Posts
    Rep Power
    18
    @ ashok - how did it go?

    Whatever next, I have a new VSS error on a different server now! Here is the Backup Exec error message:

    AOFO: Initialization failure on: "Shadow?Copy?Components". Advanced Open File Option used: Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS).
    VSS Snapshot error. Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS) cannot communicate with the writers. Check that the Volume Shadow Copy Service is started, and check the Windows Event Viewer for errors related to this service.
    Note: Backup Exec did not perform a snapshot of all volumes simultaneously because the option 'Process logical volumes for backup one at a time' was selected as a backup job property.
    Anyone have this message? :S

  15. #14

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    East Midlands
    Posts
    740
    Thank Post
    17
    Thanked 106 Times in 66 Posts
    Rep Power
    37

    Symantec issue

    @plock,

    Yes it worked and out admin server the following day after applying the patch backed up sucessfully and its been working since then.

    Seems like the same issues to me but different error message. Have you tried applying the fix on the server? might be worth it as the patch cures lots of problems with VSS writers.

    Ash.

  16. Thanks to spc-rocket from:

    plock (8th February 2008)

  17. #15

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Reading, UK
    Posts
    487
    Thank Post
    30
    Thanked 14 Times in 8 Posts
    Rep Power
    18
    Cheers 'ashok'!

    I'll apply the patch to the problematic server!

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Veritas Backup Exec Remote Backup
    By apeo in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 20th September 2007, 10:16 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 16th July 2007, 08:23 AM
  3. Symantec Backup Exec
    By DSapseid in forum Wireless Networks
    Replies: 5
    Last Post: 27th April 2007, 07:48 AM
  4. veritas backup exec 10.0
    By mac_shinobi in forum How do you do....it?
    Replies: 4
    Last Post: 12th April 2007, 10:43 AM
  5. Symantec Backup Exec 10d Price
    By john in forum Educational Software
    Replies: 7
    Last Post: 31st October 2006, 09:42 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •