+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Windows Thread, Slow OWA on Exchange 2003 in Technical; We've recently moved Exchange to a new server and it's been working fine for the past week except the fact ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Croydon
    Posts
    504
    Thank Post
    18
    Thanked 31 Times in 30 Posts
    Rep Power
    22

    Slow OWA on Exchange 2003

    We've recently moved Exchange to a new server and it's been working fine for the past week except the fact that OWA in slow to do anything.

    The server spec is: 2x Quad-Core Xeon 2GHZ, 4GB RAM, 4x 300GB SAS drives. OS is Server 2003 Std R2 with SP2, Exchange 2003 SP2.

    The old server was a DC (it's still part of the organistion and AD) but it's not online and quite a bit lower in spec.

    I'm using the /3GB in the boot.ini

    Any suggestions as to what is causing the slowness?

  2. #2
    sahmeepee's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Greater Manchester
    Posts
    795
    Thank Post
    20
    Thanked 70 Times in 42 Posts
    Rep Power
    34

    Re: Slow OWA on Exchange 2003

    Have you tried running ExchBPA? Might be worth a go...

    http://technet.microsoft.com/en-us/e.../bb288481.aspx

    The other thing that springs to mind is that Echange is very fussy about DCs and GCs. If they disappear or get demoted to member servers it can take it a while or even a reboot to get itself back in order.

  3. #3

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Croydon
    Posts
    504
    Thank Post
    18
    Thanked 31 Times in 30 Posts
    Rep Power
    22

    Re: Slow OWA on Exchange 2003

    I haven't removed the DC yet (I read something on msexchange.org about leaving it offline to iron out any problems). We have 2 GCs already.

    I'm wondering if the old servers presence as a DC (all be it offline) is casuing some sort of problem.

  4. #4
    zag
    zag is offline
    zag's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,957
    Thank Post
    968
    Thanked 463 Times in 390 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    95

    Re: Slow OWA on Exchange 2003

    Domain controller + Exchange on the same server is a definite no no, very bad idea!

    That is probably the cause of your problems.

    Just out of interest have you tried shutting it down yet? Might take a while

    EDIT: just read your post again maybe I mis-understood. Have you looked at the global catalogue server, is exchange pointing towards it? Also maybe look at the authentication in IIS on the exchange server, try anonymous plain text authentication.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Microsoft Office 2003 Clipart Really SLOW!!!
    By BKGarry in forum Educational Software
    Replies: 26
    Last Post: 7th January 2008, 11:47 AM
  2. Replies: 6
    Last Post: 21st November 2006, 12:49 AM
  3. Slow Fileserver Performance (2003)
    By disinfo in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 21st November 2006, 12:31 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 27th May 2006, 03:48 PM
  5. Exchange 2003 and Server 2003 SP1 issue.
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 21st August 2005, 11:32 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •