+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
Windows Thread, Can someone test this please? in Technical; When we try to view online magazines on ISSUU using IE9 the pages takes minutes to load! eg. ISSUU - ...
  1. #1
    kennysarmy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,319
    Thank Post
    84
    Thanked 47 Times in 33 Posts
    Rep Power
    31

    Can someone test this please?

    When we try to view online magazines on ISSUU using IE9 the pages takes minutes to load!

    eg.
    ISSUU - IC Journal 16 by Inter Cars Romania

    When we try the same page using firefox or chrome it works straight away.

    Can someone with IE9 try and access the above link please and let me know if it loads or if the issue is with our setup?

    We are on the latest version of flash...

    We also have an on-site smoothwall....

    Thanks

  2. #2

    nephilim's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Dunstable
    Posts
    12,269
    Thank Post
    1,670
    Thanked 2,017 Times in 1,466 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    451
    Works fine here on IE9 and IE10.

    Its a bit slow, dont get me wrong but not minutes to load (took no more than 30 seconds to load up)

  3. #3
    kennysarmy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,319
    Thank Post
    84
    Thanked 47 Times in 33 Posts
    Rep Power
    31
    Just tested on a PC with IE 10 and it also takes ages for the page to render....

  4. #4
    kennysarmy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,319
    Thank Post
    84
    Thanked 47 Times in 33 Posts
    Rep Power
    31
    Quote Originally Posted by nephilim View Post
    Works fine here on IE9 and IE10.

    Its a bit slow, dont get me wrong but not minutes to load (took no more than 30 seconds to load up)
    Can you test with another browser?

    It's taking our IE browsers about 4 minutes....

  5. #5
    Trojan's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Sutton Coldfield
    Posts
    168
    Thank Post
    117
    Thanked 22 Times in 13 Posts
    Rep Power
    19
    Loaded instantly for me on IE9 and Firefox.

  6. #6

    nephilim's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Dunstable
    Posts
    12,269
    Thank Post
    1,670
    Thanked 2,017 Times in 1,466 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    451
    tested now on a few machines.

    Windows XP and Windows 7

    Running Chrome, FF, Safari or IE

    IE takes the longest to load out of the browsers, and this is across XP and 7. Otherwise they all work ok.

  7. #7
    kennysarmy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,319
    Thank Post
    84
    Thanked 47 Times in 33 Posts
    Rep Power
    31
    Quote Originally Posted by Trojan View Post
    Loaded instantly for me on IE9 and Firefox.
    You bugger!!!

    What could be causing our IE to take so long to load the page? Once it loads it's fine....

  8. #8

    bossman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    England
    Posts
    3,966
    Thank Post
    1,210
    Thanked 1,074 Times in 765 Posts
    Rep Power
    332
    Are you using Smoothwall?

    Got exactly the same problem using a staff account and this site has been unblocked, no reports from the Smoothwall box to state why?

    Here is the report window:

    Smoothwall.jpg

  9. #9
    kennysarmy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,319
    Thank Post
    84
    Thanked 47 Times in 33 Posts
    Rep Power
    31
    Quote Originally Posted by bossman View Post
    Are you using Smoothwall?

    Got exactly the same problem using a staff account and this site has been unblocked, no reports from the Smoothwall box to state why?

    Here is the report window:

    Smoothwall.jpg

    Yes we are using a smoothwall, but if we change to our standard SWGfL proxy it's the same!

    Going to have to create a test user and PC and strip off all our Group Policies to see if some lockdown setting is causing it...

  10. #10

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,017
    Thank Post
    1,362
    Thanked 1,770 Times in 1,192 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    530
    Fine in IE 11 and Chrome on Win 8.1

    However! It took a four minutes to open in IE 10 on Win 7.

    Same proxy/filtering (Smoothwall)/group policies. Odd one that.
    Last edited by sparkeh; 6th March 2014 at 10:06 AM.

  11. #11

    bossman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    England
    Posts
    3,966
    Thank Post
    1,210
    Thanked 1,074 Times in 765 Posts
    Rep Power
    332
    Just ran it via another test user bypassing the proxy and it works instantly on IE9,

    It does rather point to Smoothwall being the problem as we both use it don't you think?

  12. #12
    kennysarmy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,319
    Thank Post
    84
    Thanked 47 Times in 33 Posts
    Rep Power
    31
    Quote Originally Posted by bossman View Post
    Just ran it via another test user bypassing the proxy and it works instantly on IE9,

    It does rather point to Smoothwall being the problem as we both use it don't you think?
    Interesting....

    Let me know if you find anything out....

  13. #13
    kennysarmy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,319
    Thank Post
    84
    Thanked 47 Times in 33 Posts
    Rep Power
    31
    Moved a PC to an OU with no policies applied.
    Moved a USER to an OU with no policies applied.

    Set manually the proxy to swgfl.org.uk bypassing the smoothwall.

    Pages on ISSUU still take around 2 minutes to load, this is on IE10

  14. #14

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,017
    Thank Post
    1,362
    Thanked 1,770 Times in 1,192 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    530
    For me IE 11 works fine, IE 10 takes a long time.
    Smoothwall does not seem to be the issue.

  15. #15
    kennysarmy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,319
    Thank Post
    84
    Thanked 47 Times in 33 Posts
    Rep Power
    31
    Quote Originally Posted by sparkeh View Post
    For me IE 11 works fine, IE 10 takes a long time.
    Smoothwall does not seem to be the issue.
    Just put IE11 on a test PC (no policies) and it opens the pages INSTANTLY! even using the smoothwall as the proxy!

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Can someone test a link for me please?
    By MGSTech in forum MIS Systems
    Replies: 14
    Last Post: 25th September 2013, 08:02 AM
  2. Can someone make this a bit better for me please
    By DSapseid in forum Graphics Requests
    Replies: 1
    Last Post: 19th April 2012, 11:47 AM
  3. Can someone test this please?
    By leco in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 14
    Last Post: 23rd June 2010, 04:24 PM
  4. can someone resize this for me please
    By RabbieBurns in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 29th June 2009, 04:26 PM
  5. Online video not working...can someone test
    By kennysarmy in forum Windows
    Replies: 9
    Last Post: 26th February 2008, 10:49 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •