+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Windows Thread, All computers getting same GUID after RIS in Technical; I have a room fo 20 computers that when RIS 'd they all have the same GUID. I get tot ...
  1. #1
    Kyle's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    984
    Thank Post
    92
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Rep Power
    21

    All computers getting same GUID after RIS

    I have a room fo 20 computers that when RIS'd they all have the same GUID. I get tot he last one or two and they wont RIS at all saying it can't fine the PXE bootfilename.

    At the moment i am more concerend witht he duplicate GUID's. I tried the latest BIOS update on one PC and it seems to have made no dofference.

    I have checked old posts and can'r find uch on it apart forma floppy bot disk that changes the UUID but these machines in question don't have floppy drives.

    I have checked other machins that i have RIS and they are fine so i know there is no troublw with RIS. I have since found another 16 PC's on the domain with the same problem. I have also found out that all the Mobos in these PC's ar ASRock.


    Can anyone help me please?

  2. #2

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,342
    Thank Post
    676
    Thanked 2,271 Times in 1,047 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    673

    Re: All computers getting same GUID after RIS

    Have you set the guid in the PC properties?
    I.E. Did you prestage the PCs in AD before RISing them?

  3. #3
    Kyle's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    984
    Thank Post
    92
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Rep Power
    21

    Re: All computers getting same GUID after RIS

    NO, the old account of the PC's in question (RIS in AD by OLD NM) were deleted from AD before i attempted re-RIS them. I did not pr-stage them at all.

  4. #4
    Kyle's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    984
    Thank Post
    92
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Rep Power
    21

    Re: All computers getting same GUID after RIS

    Anyone?

  5. #5
    binky's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    290
    Thank Post
    1
    Thanked 19 Times in 16 Posts
    Rep Power
    0

    Re: All computers getting same GUID after RIS

    use newsid

  6. #6
    Kyle's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    984
    Thank Post
    92
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Rep Power
    21

    Re: All computers getting same GUID after RIS

    Will taht work if the issue is with the mobo/hardware?

  7. #7

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Essex
    Posts
    785
    Thank Post
    1
    Thanked 34 Times in 32 Posts
    Rep Power
    24

    Re: All computers getting same GUID after RIS

    I agree with binky and here is the link:

    http://www.microsoft.com/technet/sys...es/NewSid.mspx

  8. #8
    Kyle's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    984
    Thank Post
    92
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Rep Power
    21

    Re: All computers getting same GUID after RIS

    I've tried it but it seems to make no difference to the GUID number on the Remote Install tab in the properties of the machine in AD?

  9. #9
    DSapseid's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    West Sussex
    Posts
    1,154
    Thank Post
    130
    Thanked 54 Times in 47 Posts
    Rep Power
    38

    Re: All computers getting same GUID after RIS

    Quote Originally Posted by Kyle
    ..these machines in question don't have floppy drives...
    I have 2 USB Floppys for this very reason it works a treat. They are under a £10 i think as well.

  10. #10
    PeterW's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Portsmouth
    Posts
    750
    Thank Post
    42
    Thanked 65 Times in 60 Posts
    Rep Power
    32

    Re: All computers getting same GUID after RIS

    Or bootbale flash pen drive? Stick dmi_2043.exe on it and run it with /u job done.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. RIS GUID Problems
    By paul in forum Wireless Networks
    Replies: 20
    Last Post: 26th February 2010, 03:40 PM
  2. A2Z Computers
    By dezt in forum Bad Experiences
    Replies: 16
    Last Post: 9th September 2008, 03:07 PM
  3. Use of old computers
    By AJT1 in forum Hardware
    Replies: 21
    Last Post: 20th November 2007, 11:26 AM
  4. New computers
    By chrbb in forum Hardware
    Replies: 45
    Last Post: 1st November 2006, 06:05 PM
  5. RM Computers.
    By Quackers in forum Bad Experiences
    Replies: 7
    Last Post: 26th January 2006, 03:51 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •