+ Post New Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32
Windows Thread, RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS in Technical; Has anyone had experience of using the RM factory installed XP image with WSUS ? Group policies have applied correctly ...
  1. #1
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    893
    Thank Post
    70
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    33

    RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    Has anyone had experience of using the RM factory installed XP image with WSUS? Group policies have applied correctly and the approrpriate registry value is populated with the WSUS server +port. I have a batch of computers from another supplier (with their factory loaded image) which work just fine. :?

    The WSUS log file doesn't seem to contain anything useful. The client diagnoistc tool provided an obscure error, which didn't seem to match much on google. I can dig that out if it would be use.

  2. #2

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,297
    Thank Post
    242
    Thanked 1,586 Times in 1,263 Posts
    Rep Power
    344

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    I support one RM network and RM's official position is that they do not support WSUS, but supply their own service releases which they charge for! An absolute con if you ask me, bearing in mind every machine does have a legal Windows license. RM don't even support Windows Media Player 11 yet and will probably charge for that too...

    The latest is SR6 (Service Release 6), which contains SP2 for Windows Server 2003 and a whole load of Windows hotfixes and improvements to the RM System Management Console. Ironically it appears to all work on top of Active Directory... You use the Management Console to distribute hotfixes and applications to Windows.

    Now if memory serves me right, the reason RM machines do not appear in WSUS is because RM computer objects do not appear in AD as you'd expect, hence they do not communicate with your WSUS server. Apologies for going on a bit... I'm not a fan of RM and feel strongly about it. I dislike any company which are trying to reinvent the wheel...

  3. #3

    webman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North East England
    Posts
    8,417
    Thank Post
    644
    Thanked 965 Times in 665 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    328

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    RM are not re-inventing the wheel, they are making the standard wheel more functional

  4. #4

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,297
    Thank Post
    242
    Thanked 1,586 Times in 1,263 Posts
    Rep Power
    344

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    So lets see, RM don't support WSUS which is 100% free, but they'll charge you a price for Service Releases just to keep Windows updated? I'd rather spend money on the pupils myself or other ICT facilities.

  5. #5

    webman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North East England
    Posts
    8,417
    Thank Post
    644
    Thanked 965 Times in 665 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    328

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    So you're saying you would be happy for RM to allow WSUS, and then still support you and the network when MS releases crap and unwanted updates (which has happened - discussed recently on these forums) to all machines that may or may not work? (I'm thinking WGA, Desktop Search, IE7...)

  6. #6

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,422
    Thank Post
    1,531
    Thanked 1,066 Times in 931 Posts
    Rep Power
    305

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    Simple, change the way your WSUS works, tell it to probe the lan instead of reading your Active Directory, it has 2 ways of working, make it do the way that ignores the Active Directory, problem solved

  7. #7

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,297
    Thank Post
    242
    Thanked 1,586 Times in 1,263 Posts
    Rep Power
    344

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    WSUS does give you a lot of control of what's distributed through your LAN. No product or service is perfect and I do believe Microsoft have apologised for the recent problems, which some (but not all) WSUS administers have had to deal with. Windows Desktop Search is very resource hungry and unnecessary but it can be removed.

    WGA hasn't been a problem - although WGA can affect any Windows XP installation including RM. I'm not sure what your point was there webman? WSUS also gives you full control whether IE7 is to be distributed and it's been absolutely fine in my experience. I authorised it about 4 months ago now. If you really are concerned about updates Microsoft publish to WSUS servers, you do have the option to authorise them one by one. It is a choice which is available to you.

    I still stand by my original comments. If you look at the costs of running an RM network which is an annual subscription, you are talking thousands and thousands every year. I'm not saying their solution is bad, but Active Directory is better and there are no annual costs. WSUS is free and that money can be used more constructively towards a curriculum purpose.

    John has suggested a workaround and he's absolutely right, WSUS can work without AD but I've never had to as Active Directory is my prime tool I use to administer all my domains.

  8. #8
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    893
    Thank Post
    70
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    33

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    Annyway, back on topic, this isn't really about C3. It is an active directory domain with C3, but these clients are vanilla (without C3), they do not receive any C3 policies. As mentioned above, I have another batch of computers (from Stone) which connect to WSUS without a problem. So I guess this issue either relates to the hardware in the RM one (and the associated drivers), or the XP image shipped by RM. I've tried updated the Yukon NIC drivers to the latest version without success. Any ideas? thanks

  9. #9

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,422
    Thank Post
    1,531
    Thanked 1,066 Times in 931 Posts
    Rep Power
    305

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    when they were imaged by RM for you, did they sysprep them ok or are they all 110% identical clones of each other, if they are clones of each other then you will find it wont like them as they are all identical so will like maybe 1 of them if your lucky.

  10. #10
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    893
    Thank Post
    70
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    33

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    Hi John,

    I'm pretty sure they were sysprep'd around March this year.

  11. #11

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,297
    Thank Post
    242
    Thanked 1,586 Times in 1,263 Posts
    Rep Power
    344

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    Use this script - 99% of the time it does the trick. Run it once on the problematic machines:

    Code:
    @echo off
    Echo Save the batch file "AU_Clean_SID.cmd". This batch file will do the following:
    Echo 1.    Stop the wuauserv service
    Echo 2.    Delete the AccountDomainSid registry key (if it exists)
    Echo 3.    Delete the PingID registry key (if it exists)
    Echo 4.    Delete the SusClientId registry key (if it exists)
    Echo 5.    Restart the wuauserv service
    Echo 6.    Resets the Authorization Cookie
    
    Pause
    @echo on
    net stop wuauserv
    REG DELETE "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate" /v AccountDomainSid /f
    REG DELETE "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate" /v PingID /f
    REG DELETE "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate" /v SusClientId /f
    net start wuauserv
    wuauclt /resetauthorization /detectnow
    Pause
    Hope this helps.

  12. #12
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    893
    Thank Post
    70
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    33

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    Thanks Michael, I'll give it a go.

  13. #13
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    893
    Thank Post
    70
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    33

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    I tried that batch file, but none of the reg values specified exist. In fact there are no values in that key, but there are values in the autoupdate child key.

    This is the error produced by the client diagnostic tool:
    WinHttpDownloadFileToMemory(szURLDest, NULL, 0, NULL, NULL, NULL, &downloadBuffer) failed with hr=0x80190194
    .

    Needless to say, RM don't want to help.

  14. #14

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,850
    Thank Post
    110
    Thanked 598 Times in 514 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    227

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS


  15. #15
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    893
    Thank Post
    70
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    33

    Re: RM Ones (with RM pre-installed XP) do not appear in WSUS

    I don't think so, as that article relates to SUS. I get the hex equivalent error codes 404 in the windowsupdate.log (once) and in the client diagnostic as mentioned. Could it be a proxy bypass problem, are there WSUS proxy specific settings? thanks



SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 8th November 2006, 10:57 AM
  2. Multiple SQL Apps on same server with WSUS installed
    By ITWombat in forum Educational Software
    Replies: 3
    Last Post: 8th May 2006, 08:14 AM
  3. ok got irm installed
    By russdev in forum Web Development
    Replies: 0
    Last Post: 6th March 2006, 10:17 AM
  4. USB drives on RIS installed machines
    By ChrisH in forum Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 14th February 2006, 12:19 PM
  5. vista beta anyone got it installed yet?
    By russdev in forum Windows
    Replies: 16
    Last Post: 15th August 2005, 05:46 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •