+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Windows Thread, The joys of CC3 - machines not joining the domain during Smartclient in Technical; Oh the wonders of RM CC3 in 2013... it's all going away in the summer, you'd think it could hold ...
  1. #1
    FishCustard's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Croydon
    Posts
    420
    Thank Post
    72
    Thanked 40 Times in 36 Posts
    Rep Power
    17

    The joys of CC3 - machines not joining the domain during Smartclient

    Oh the wonders of RM CC3 in 2013... it's all going away in the summer, you'd think it could hold together for another half-term!

    *ahem*
    Right, so recently machines have been failing to join the domain during the RM Smartclient process. You put the name/domain/location in, it restarts and then says 'cannot find domain school.internal'. The DC is fine, we can access it before the process begins (how else would we get the commissioning tools?!), and we can join plain XP clients to the domain fine.

    Furthermore, the option to 'Rebuild Workstation' (any workstation) within the RMMC is greyed out. I've restarted the RMC3I service, no effect. I'm guessing something within one of the other RM services on the DC has gone up a certain creek, but have no idea where to start looking!

    Any ideas on what to do next? I plan to try a rebuild using a floppy tomorrow, but doubt that'll have an effect.
    Last edited by FishCustard; 10th June 2013 at 09:22 PM. Reason: clarification

  2. #2

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I did have a batch of PC's do this, I figured it was the NIC's taking a little too long to negotiate.

    Do you have C:\RM\Install on the PC? There's a vbs file, makecc.vbs something like that - run it and see if that works? I've got a few machines I have to bump along like this now ...

  3. #3
    FishCustard's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Croydon
    Posts
    420
    Thank Post
    72
    Thanked 40 Times in 36 Posts
    Rep Power
    17
    Yep, I have that, I get that far, but it's once I've run that and rebooted that it fails. I've tried a couple of different machines, including a virtual machine running on ESXi and locally with VirtualBox, so a NIC issue seems unlikely.

  4. #4

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Ah sorry didn't follow properly, the only service I know about is the RMC3I one and I think a RM location services? Reboot the server? heh

  5. #5


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.405546, -0.510212
    Posts
    8,747
    Thank Post
    221
    Thanked 2,626 Times in 1,936 Posts
    Rep Power
    778
    Are any of the NetLogon services on your CC3 DCs paused? Also worth checking is the date/time on the PC you are rebuilding.

  6. #6
    FishCustard's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Croydon
    Posts
    420
    Thank Post
    72
    Thanked 40 Times in 36 Posts
    Rep Power
    17
    Nope, I even restarted the NetLogon service for good measure. I'll double check the time, but as I'm able to add the same machines to the domain without RM in the way, I doubt it's a sync issue.

  7. #7
    FishCustard's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Croydon
    Posts
    420
    Thank Post
    72
    Thanked 40 Times in 36 Posts
    Rep Power
    17
    Seems like I've cracked it - when it reboots and complains 'can't find domain', if you enter the FQDN (schoolname.internal or the like) in the box where it actually asks for the NetBIOS name, it works.

    This is rather odd, as I can join machines to the domain normally via the NetBIOS name.

    The Smartclient logs (I had to hack the VBS scripts that the process uses in order to get at these - fancy disabling KB/mouse drivers in Safe Mode... wutwut?) show that the script can't enumerate the list of DCs properly as it can't resolve the (NetBIOS) domain name. I can't get any more info than that though...

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. The joys of running old cars!
    By 3s-gtech in forum General Chat
    Replies: 78
    Last Post: 3rd September 2013, 02:46 PM
  2. The joys of a non compliant backup drive.
    By Scotmk in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 20th June 2007, 02:20 PM
  3. Samba (the joy of)
    By ZeroHour in forum *nix
    Replies: 1
    Last Post: 23rd January 2007, 12:21 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •