+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows Thread, Unable to connect to Network Drive in Roaming in Technical; Hello, I have set up netowork drive. When I am at office am able to connect to net work drive ...
  1. #1

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Unable to connect to Network Drive in Roaming

    Hello,

    I have set up netowork drive. When I am at office am able to connect to net work drive but when I try from home (taking VPN to office network) I am not able to access the network drive. Running on windows 7.

    I get following error message,
    An error occurred while reconnecting V: to \\xxxxxxx\xxxx\xxx\xx
    Microsoft Windows Network: The network path was not found.
    This connection has not been restored.


    How can this be solved.
    Last edited by mihirshah; 5th March 2013 at 11:37 PM.

  2. #2

    ZeroHour's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Edinburgh, Scotland
    Posts
    5,706
    Thank Post
    906
    Thanked 1,321 Times in 803 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    445
    Is the machine on a domain?
    Do you have firewall permissions to access that location?
    You can try using the fqdn of the client ( {clientname}.{domain name} ) to see if that works.

  3. #3

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    it's a unix server.

    My task is, I'll have to validate a file to entries on the server for which I have mapped a drive (as mentioned above).

    When ever am at office location I can flawlessly connect to it. But when connecting from home I need to logon to office VPN first. After connecting to VPN when I try to open it never opens. Also there is particualr server which when I try to access with hostname from home I cannot but when I try to access the same by IP I can. For eg there is a server with 2 instance say 'inst1' and 'inst2'. When connected from office everything works fine. but when I try from home I cannot load 'inst1' with hostname whereas I can load 'inst2' with hostname and IP.

    Also when I try to access some specific URLs with hostname (when at home) they don't load. All this URLs which am talking are work related (intranet).

    I guess there is some thing wrong with DNS resolution.

  4. #4

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    In my previous comment where I mentioned able to access 'inst1' with IP from browser am not able to ping successfully with IP nor hostname.
    Last edited by mihirshah; 6th March 2013 at 02:38 PM.

  5. #5

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Any help ?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 9th November 2012, 12:19 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 14th April 2011, 02:13 AM
  3. Replies: 13
    Last Post: 17th September 2009, 04:17 PM
  4. Joomla : Unable to Connect to Database
    By deano in forum Web Development
    Replies: 0
    Last Post: 28th September 2007, 03:09 PM
  5. Workstations unable to connect to domain
    By richard in forum Wireless Networks
    Replies: 8
    Last Post: 8th September 2006, 08:54 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •