+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Windows Thread, Internet Explorer 9 ActiveX Not Working in Technical; Internet Explorer 9 will not let me install any active x control - I have tried: Resetting to defaults Re-installing ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    12
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Internet Explorer 9 ActiveX Not Working

    Internet Explorer 9 will not let me install any active x control - I have tried:

    Resetting to defaults
    Re-installing
    alot of “Googling”

    I am a full administrator, so it’s not permission related, but the problem persists.

    Every time the active x control install box appears - Noting happens, it would appear to install, but then a refresh displays the same install box again, and again. - It’s not actually installing the component. If I had a choice I would just use an alternative browser, but to my knowledge Internet Explorer is the only browser capable of using active x controls?
    Can anyone help?
    I would prefer this to having to do a re-install of the operating system.
    Thanks

  2. #2

    3s-gtech's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wales
    Posts
    2,712
    Thank Post
    144
    Thanked 548 Times in 492 Posts
    Rep Power
    149
    This is usually caused by the browser security settings being too high for the site in IE. If you implicitly trust that site, make it Trusted (Internet Option/Security tab) and lower the settings for ActiveX controls for those sites. Should start working again. We have to do this for an RDP ActiveX control which installs on clients, and some sites at work.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    12
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Unfortunately, this has made no difference. It’s looking increasingly likely that the web browser is somehow corrupt?

    Is there anyway to totally remove the web browser manually? - Flushing both the registry and application files, as with most Microsoft uninstallers, and reset tools they haven’t worked.

    My last resort would be to reinstall the operating system, but this appears to be a bit drastic, just to fix IE and active x.

    Thanks

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Internet Explorer has Stopped Working
    By SamC in forum Windows 7
    Replies: 4
    Last Post: 23rd May 2011, 11:33 AM
  2. [Internet Explorer] websistes not refreshing
    By chrisredfield93 in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 27th September 2010, 11:35 PM
  3. Internet Explorer Settings Via Group Policy: Not Working
    By DaveP in forum How do you do....it?
    Replies: 16
    Last Post: 30th April 2010, 10:32 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 17th November 2009, 10:58 AM
  5. Popups in Internet Explorer not working
    By BKGarry in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 16th July 2008, 08:43 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •