+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Windows Vista Thread, "Get External Data" not working in Access 2003 or 2007 in Technical; We've just hit a problem with M$ Access 2003 and 2007 (our workstations are loaded with both) on Vista SP1: ...
  1. #1
    BatchFile's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cumbria
    Posts
    948
    Thank Post
    544
    Thanked 128 Times in 106 Posts
    Rep Power
    60

    "Get External Data" not working in Access 2003 or 2007

    We've just hit a problem with M$ Access 2003 and 2007 (our workstations are loaded with both) on Vista SP1:

    When a teacher or student (ie non-admin) is logged in, "Get External Data" doesn't work - no error, no wizard, nothing! Logged in as an admin, it works fine.

    It gets as far as displaying the contents of the folder where the source file is held, but double-clicking the file you want to open just gets rid of the "open" box... and that's it

    Interestingly we note that single clicking on the file *doesn't* make it appear in the "filename" box either.

    Anyone care to venture a guess at what the is going on?

  2. #2


    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,760
    Thank Post
    321
    Thanked 258 Times in 211 Posts
    Rep Power
    119
    Have you checked to see if your files are in the trusted centre in 2007. I had upgraded frmo 2003 to 2007 and had Access kindly disable my shortcuts and macros. Fairly obvious, but easily missed.

  3. Thanks to penfold from:

    BatchFile (13th November 2008)

  4. #3
    BatchFile's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cumbria
    Posts
    948
    Thank Post
    544
    Thanked 128 Times in 106 Posts
    Rep Power
    60
    As it turned out, good old "Detect and Repair" in Office 2003 fixed this problem in both 2003 and 2007... Ho Hum!

    Strange how the obvious solution comes to you in the shower the following morning isn't it?!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Copy -File Server -external hard disk - baulks on "Pictures"
    By speckytecky in forum How do you do....it?
    Replies: 1
    Last Post: 23rd October 2008, 10:06 AM
  2. "Hide" function not working on HP projector
    By BatchFile in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 25th January 2008, 09:45 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 28th December 2007, 08:54 PM
  4. Replies: 6
    Last Post: 28th September 2006, 07:06 PM
  5. Redirecting "My Documents" Not Working!
    By secman in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 14th February 2006, 11:56 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •