+ Post New Thread
Results 1 to 2 of 2
Windows Server 2012 Thread, Server 2012 Services: One Vital Service Not Accessible Via Services.MSC? in Technical; I have a virtual server running Windows Server 2012 Standard where one of the services is not listed when I ...
  1. #1

    DaveP's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Can't talk now: The mother-ship is calling!
    Posts
    9,026
    Thank Post
    352
    Thanked 1,306 Times in 895 Posts
    Blog Entries
    4
    Rep Power
    1133

    Server 2012 Services: One Vital Service Not Accessible Via Services.MSC?

    I have a virtual server running Windows Server 2012 Standard where one of the services is not listed when I run Services.msc [Screen prints follow]

    Running Services.msc I get this view:



    The service I am currently interested in is only listed when I right click the taskbar, select Task Manager and select the Services tab from there:



    This is an issue because the service I am interested in is stopping too often and I can't set it to auto restart from this interface after it has stopped. When the service was running on a physical 2008 server it was listed in the first listing [and when I first installed the service on the virtual service that is where I found it. It is only recently that it has [spontaneously?] moved to the second listing.

    What has happened? How can I get this service to restart automatically after it has stopped when it should not?

    Hope this is clear.

    Thanks.

  2. #2

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,205
    Thank Post
    876
    Thanked 2,729 Times in 2,308 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    782
    Which service? Can you use net start/stop or powershell to access it, should be able to set it via powershell, sc /? is another thing to run. Any av on there, it may have been detected as a protected service and the Av may be messing with it, Symantec Endpoint does that with some services which is a pain.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 20th March 2013, 09:34 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 3rd September 2012, 11:26 AM
  3. one server not accessable over WAN
    By Timetable in forum Wireless Networks
    Replies: 2
    Last Post: 9th December 2011, 01:31 PM
  4. [CLOSED] Bug/Error: edugeek not accessible via google
    By SimpleSi in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 3
    Last Post: 11th June 2008, 03:24 PM
  5. Could not access the School Enterprise Manager Service?
    By wesleyw in forum Learning Network Manager
    Replies: 2
    Last Post: 21st June 2006, 03:44 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •