+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Windows Server 2008 Thread, No Internet but there is??!! in Technical; Hi all, Interesting issue here, we have a server that shows there is no internet connection when you look in ...
  1. #1

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Gravesend
    Posts
    103
    Thank Post
    4
    Thanked 19 Times in 9 Posts
    Rep Power
    15

    No Internet but there is??!!

    Hi all,

    Interesting issue here, we have a server that shows there is no internet connection when you look in the network and sharing centre place, although if you open up internet explorer you can browse the web as much as you like... any ideas?

    The server has 2 NICs in it which are teamed correctly using LACP and the switch has also been correctly configured
    Attached Images Attached Images

  2. #2

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    849
    Thank Post
    51
    Thanked 115 Times in 105 Posts
    Rep Power
    74
    Is internet access via a defined proxy server? or through the default gateway?

  3. #3

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Gravesend
    Posts
    103
    Thank Post
    4
    Thanked 19 Times in 9 Posts
    Rep Power
    15
    It's through the default gateway.... This has stumped everyone within the office

  4. #4

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    849
    Thank Post
    51
    Thanked 115 Times in 105 Posts
    Rep Power
    74
    That's weird.

    Perhaps check out a "route print" from the command line and check that there's nothing odd going on in the routing tables...

  5. #5

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,572 Times in 1,252 Posts
    Rep Power
    340
    This happens on Windows 7 or 2008 R2 time to time. You could try disabling and re-enabling the NIC. This generally cures these kind of problems.

    Other possibilities are that there could be DNS problems, or there were DNS problems which have now been resolved.

  6. #6


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,647
    Thank Post
    229
    Thanked 865 Times in 743 Posts
    Rep Power
    297
    its because youre behind a poxy server if u want it to just go away

    gpedit (local or domain your call personally this is one of the few settings i do on default doamin policy as users can be stupid)

    computer configuration\admin templates\network\Do not show the "local access only" network icon | enabled

  7. #7

    tech_guy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    That little bit in the middle of Little Old England
    Posts
    8,136
    Thank Post
    1,913
    Thanked 1,345 Times in 743 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    395
    We see it with Windows 7 clients - mouse over the icon and it tells you you've got no Internet when you have. Just do what Sted recommends - we haven't bothered to.

  8. #8

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Gravesend
    Posts
    103
    Thank Post
    4
    Thanked 19 Times in 9 Posts
    Rep Power
    15
    This server is not behind any proxy servers though - so a proxy server can not be causing the problem...

  9. #9
    jamesfed's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Reading
    Posts
    2,208
    Thank Post
    137
    Thanked 345 Times in 291 Posts
    Rep Power
    87
    Yep we get this now and again - I would imagine its down to whatever polling mechinisim that Windows uses to determine if there is an internet connection.

    To be honist its not worth burning time on trying to find any kind of a fix.

  10. #10

    TechMonkey's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    South East
    Posts
    3,294
    Thank Post
    226
    Thanked 406 Times in 303 Posts
    Rep Power
    162
    Is it a newly built server? I've found with the servers we are building that happens until you run update. There seems to be a patch that sorts it but don't know which one yet. Ohh may be different as ours are R2.

  11. #11

    witch's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dorset
    Posts
    10,942
    Thank Post
    1,403
    Thanked 2,422 Times in 1,699 Posts
    Rep Power
    710
    We had it on all our computers and @Netman fixed it for me - the default gateway wasnt configured in DNS so the machines were sort of finding their own way out on to the net. Once the gateway was there, the 'no internet' thing went away

  12. #12
    Duke5A's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    807
    Thank Post
    83
    Thanked 132 Times in 115 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    32
    This will give you a detailed description of how NCSI works, and how to disable it. Windows 7 Network Awareness: How Windows knows it has an internet connection - Super User Blog

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [Pics] Assessment: There Is No Time Limit But...
    By DaveP in forum Jokes/Interweb Things
    Replies: 1
    Last Post: 26th February 2012, 01:06 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 26th September 2011, 11:26 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 21st June 2011, 12:41 PM
  4. No internet access with SKY Hub even though there is a connection
    By Richings110 in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 18
    Last Post: 30th June 2010, 01:31 PM
  5. This is what it could be like without no internet
    By timbo343 in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 20th April 2008, 11:12 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •