+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Windows Server 2008 Thread, Weird Printer Deployment Issue in Technical; Hi, We have one printer within the school that we deploy to the students/staff. I was deploying it to the ...
  1. #1
    Sunderwood's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    130
    Thank Post
    9
    Thanked 10 Times in 6 Posts
    Rep Power
    16

    Weird Printer Deployment Issue

    Hi,

    We have one printer within the school that we deploy to the students/staff. I was deploying it to the users via the Print Management console in server 2008. All was fine until we decided to update the driver to the lastest version to try and iron out some printing issues.

    However i tried to take the printer off the students until we had finished working on it so we wouldn't get them coming to us saying its not printing for them.

    So i took the assignment out of print management and next time they logged on it wasn't there. however now that the printer is fixed i wanted to give it back to them and using the same method i redeployed it to the students. Guess what it won't shoe up for them on their print list.

    The deployment for the staff is still there and they are using the printer happily.

    It seems to me that because i told it to remove the printer from the students that it tries to add the printer on logon and then takes it off again.

    You can see when a student is logging on it says" Deploying Printer Connections"

    Anyone had this issue?

  2. #2


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    7,058
    Thank Post
    232
    Thanked 924 Times in 793 Posts
    Rep Power
    308
    try adding it with a different name (so install it on the server a 2nd time new name new share name)

  3. #3

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    78
    Hi

    Can you create a temp OU with a user and computer in there and create a new GPO and test.

    Then use same policy to and assign to students. Login as user and see if the GPO has been applied.

    Let me know how that goes and then we can troubleshoot further.

  4. #4
    Sunderwood's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    130
    Thank Post
    9
    Thanked 10 Times in 6 Posts
    Rep Power
    16
    Yes i've done this and it works fine and the students can print to the printer. However we have a piece of software which is a follow me print solution and it requires the printer to have a specific name.

    Quote Originally Posted by sted View Post
    try adding it with a different name (so install it on the server a 2nd time new name new share name)
    ___

    I have also done this and if i logon to the laptop as a student then i get no printer. If a member of staff logons to the same machine it maps the printer no problem. It all started when i took the mapping off the students and wanted to reassign it and now its stopped assigning.. Even though i can see it in the group policy..

    Quote Originally Posted by sukh View Post
    Hi

    Can you create a temp OU with a user and computer in there and create a new GPO and test.

    Then use same policy to and assign to students. Login as user and see if the GPO has been applied.

    Let me know how that goes and then we can troubleshoot further.

  5. #5

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    78
    Hi

    So, using a standard GPO works fine On this test OU without the 3rd party tool?

    Regards
    Sukh

  6. #6
    Sunderwood's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    130
    Thank Post
    9
    Thanked 10 Times in 6 Posts
    Rep Power
    16
    Yes but not for a student although i see the printer deployment in the policy i set it against. I should also add i re-imaged a machine so it was fresh and still it wont deploy to a student group. Even if i try to add the printer manually through the directory but it fails to connect.

    There must be something wrong with the printer on the print server surely.

  7. #7

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    78
    Hi

    OK, so using the test OU allows you to deploy the printer via a NEW GPO to the staff but not students WITHOUT the 3rd party intergration?

    Let me know if the issue is still around or not.

    Thanks
    Sukh



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Weird R2 Hyper issue
    By Simcfc73 in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 0
    Last Post: 5th October 2009, 05:56 PM
  2. Weird issue with one workstation
    By Chuckster in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 25th June 2009, 01:37 PM
  3. Weird IP/DHCP Issue
    By enjay in forum Wireless Networks
    Replies: 8
    Last Post: 11th May 2009, 04:44 PM
  4. Weird IIS6 issue
    By Quackers in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 25th April 2008, 11:31 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •