+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Windows Server 2008 Thread, Server 2008 WDS Capture and Deploy Xp Images Head Mashed in Technical; HI all I have an issue with WDS one is ive never used it allways used Ghost on my old ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    62
    Thank Post
    12
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15

    Server 2008 WDS Capture and Deploy Xp Images Head Mashed

    HI all I have an issue with WDS one is ive never used it allways used Ghost on my old 2003 domain for the past week ive tried to get it up and running on my new 2008 Ive created a capture image but it will not find the Wds server when i try to upload it. I really need any simple guidance say an idiots guide to setting it up with both capture and deploy so I can implement this in my other schools so far i have lost faith in it and its driving my loopy thanks in advance guys

  2. #2


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    7,059
    Thank Post
    232
    Thanked 924 Times in 793 Posts
    Rep Power
    308
    if it wont find the server most likely the boot image dosent have drivers for that pcs nic card

  3. #3

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Kent
    Posts
    100
    Thank Post
    33
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    Rep Power
    15
    What have you done so far and what happens when you try to boot the computer to capture/deploy? I've been playing with this on and off for the last couple of weeks so hopefully might be able to help

  4. #4

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    62
    Thank Post
    12
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15
    Ive basically created a capture and deploy boot image with a vista CD using the boot.wim from that i did manage to get an image onto an external hard drive but it just wont deploy anything when i go to deploy it it says somthing about not getting a dhcp address although it is PXE booting any help would be more than appreciated guys how would i go about adding drivers ? im looking to try and get a simple guide together if possible to make life easier for everyone thanks again steve

  5. #5

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,689
    Thank Post
    756
    Thanked 1,715 Times in 1,526 Posts
    Rep Power
    438
    Is your wds server on the same server as your dhcp server?

    If it's not getting as far as receiving an ip address then it is nothing to do with not having drivers in the boot image.

    Ben

  6. #6

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    62
    Thank Post
    12
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15
    Hi Ben yea its on the same server i can PXe boot into the capture and deploy image i created it just wont let me upload or deploy anything out

  7. #7

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,689
    Thank Post
    756
    Thanked 1,715 Times in 1,526 Posts
    Rep Power
    438
    Ok well in that case it could well be that your image doesn't have the drivers for target pc installed.

    Ben

  8. #8

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,689
    Thank Post
    756
    Thanked 1,715 Times in 1,526 Posts
    Rep Power
    438

  9. #9
    dalsoth's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    547
    Thank Post
    190
    Thanked 108 Times in 80 Posts
    Rep Power
    47
    These might help. When you say it will not find the WDS server when you try to upload it do you mean the bit where it asks you the server name to save the captured image to? Have you put in the server name properly? tried the fqdn of the server? Have you checked that your network card is working at this stage by "shift f10" to get a command prompt and ipconfig? I had it only fail when i was doing it all in VMWare but i think that was because the VMWare drivers needed to be injected into the boot wim i was using.

    Not letting you connect to the WDS to upload the capture Check out the BillNut posts.
    XP WDS Guide
    Another XP WDS Guide

    Hope this helps.
    Last edited by dalsoth; 3rd August 2010 at 09:58 PM.

  10. #10

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,689
    Thank Post
    756
    Thanked 1,715 Times in 1,526 Posts
    Rep Power
    438
    I'm not sure if gimagex does driver injection but it looks like a handy tool.

    ImageX GUI (GImageX)

    Ben

  11. #11

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    62
    Thank Post
    12
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15
    Thanks guys your help is more than appreciated im back in first thing to polish off everything so i have some time to sit down and work this out I will post back and let you know thanks again for all your help Ste

  12. #12


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    7,059
    Thank Post
    232
    Thanked 924 Times in 793 Posts
    Rep Power
    308
    booting from eds uses pxe drivers up to a point to transfer the file to ram. The winpe install needs drivers so it can quite easily boot then have no network drivers ehich i think is the issue. Try using a boot image from a win7 disk it has more drivers



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. WDS Only wants to deploy x86 images
    By dalsoth in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 12
    Last Post: 15th July 2010, 09:16 AM
  2. [WDS] WDS Capture problem
    By Bezwick in forum O/S Deployment
    Replies: 2
    Last Post: 8th July 2009, 12:47 PM
  3. WDS Deploy help
    By firefighting in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 5th February 2009, 11:15 AM
  4. WDS capture - no text?!
    By sparkeh in forum Windows
    Replies: 11
    Last Post: 18th October 2008, 09:39 PM
  5. Using WDS to create and deploy XP images.
    By starscream in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 24th July 2007, 01:08 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •