+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Windows Server 2008 Thread, Losing access to shares on 2008 server in Technical; Hi all, We have a 2008 SP1 32bit edition as a member server on a 2003 network. We ave recently ...
  1. #1

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    East Midlands
    Posts
    738
    Thank Post
    17
    Thanked 105 Times in 65 Posts
    Rep Power
    37

    Losing access to shares on 2008 server

    Hi all,

    We have a 2008 SP1 32bit edition as a member server on a 2003 network. We ave recently seen that at random times the shares (that are shared on the 2008 box) would be lost and clients (windows xp) would freeze up.

    I have done some research and it looks like an issue with symantec antivirus and some other AV vendors as well.

    The problem will be cured temoporarely by rebooting the server but will crop up again. We have Symantec Anti-Virus Corporate edition v10.2 and after removing this the situation is stable again.

    Just wondering if others have had this issue. Looking on the net there seems to be fair amount of people who are having the issue even on SP2 and 64bit versions of server 2008.

    Release notes for Symantec AntiVirus 10.2 Client for Vista and Windows Server 2008

    Server 2008 Share Keeps Going Offline



    Looks like there is an update to the AV software to fix the issue, but i would like to know if this is happening to anyone else.

    Thanks,

    Ash.

  2. #2
    daz191's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Portsmouth
    Posts
    25
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    17
    Yes, we have had this problem since yesterday on our new SIMS server.

    We are using Symantec Endpoint Protection 11.0.4, I will try removing this and see if it helps.

    Restarting my SIMS server every hour is becoming a pain!

  3. #3
    gibbo_ap's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Staffs, UK
    Posts
    937
    Thank Post
    233
    Thanked 81 Times in 64 Posts
    Rep Power
    36
    any more on this im having the same problem pls help

  4. #4

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    East Midlands
    Posts
    738
    Thank Post
    17
    Thanked 105 Times in 65 Posts
    Rep Power
    37
    Quote Originally Posted by gibbo_ap View Post
    any more on this im having the same problem pls help
    Hiya,

    If you have the symantec antivirus coprorate editon then you need to have v10.2.3.3000 or above to make auto protect work correctly.

    If you have the endpoint protection then you need Endpoint 11 MP4, MR2 or above for it to correctly work with server 2008.

    The above assumes you have symantec installed. If this is happening with any other vendors then you need to contact them.

    Ash.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Moodle / Server 2008 / IIS7 / MS SQL Server 2008 Express
    By Kamran7860 in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 3
    Last Post: 23rd November 2010, 06:03 AM
  2. Server 2008 R2 RC & Ms Hyper-V Server 2008 R2 Beta
    By Kamran7860 in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 4
    Last Post: 12th May 2009, 06:04 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 5th May 2009, 02:17 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 8th March 2008, 02:18 PM
  5. Moodle + Access network Shares
    By darknova in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 4
    Last Post: 28th November 2007, 03:55 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •