+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows Server 2008 Thread, Delay getting folder properties in Technical; On our 2008 Server we have a top level shared folder with all the users folders underneath that (ie \server\yeargroup\) ...
  1. #1
    Sheridan's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,319
    Thank Post
    115
    Thanked 91 Times in 61 Posts
    Rep Power
    29

    Delay getting folder properties

    On our 2008 Server we have a top level shared folder with all the users folders underneath that (ie \\server\yeargroup\) - works fine and always has. The issue I'm having is right-clicking to get the properties on any of those folder takes ages before the dialogue box with 'properties' etc appears - 60 seconds or more sometimes which is really slow!

    This is a fast new server, 2008 R2 and reading the properties from a remote PC is almost instant - the delay only occurs when logged into the server itself.

    Any ideas?

  2. #2
    VeryPC_Ed's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sheffield
    Posts
    108
    Thank Post
    7
    Thanked 29 Times in 26 Posts
    Rep Power
    9
    Check task manager to see if anything spikes when right clicking, maybe antivirus or could be some shell extension enabled ?

    Does this only happen on that single folder ?

  3. #3
    Sheridan's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,319
    Thank Post
    115
    Thanked 91 Times in 61 Posts
    Rep Power
    29
    Task manager shows no/next to no activity. It happens on nearly every folder, but not on individual files. Very odd behaviour!

    At first I thought it was because it was a large folder and it was calculating the size, but it happens on small folders as well

  4. #4
    VeryPC_Ed's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sheffield
    Posts
    108
    Thank Post
    7
    Thanked 29 Times in 26 Posts
    Rep Power
    9
    Is it only on folders with lots of subfolders ?

  5. #5
    Sheridan's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,319
    Thank Post
    115
    Thanked 91 Times in 61 Posts
    Rep Power
    29
    This is very odd - I've just logged back in again (remote desktop) and its responding perfectly - Properties comes up almost instantly!

    The server hasn't been rebooted, nor have I changed anything. Logging off/on again with a new remote session has fixed it, but I can't see how! I'll have to keep an eye on it

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Help!! No Previous Versions tab in the folders properties
    By gloriousglenn in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 5
    Last Post: 14th December 2012, 07:02 PM
  2. Remove the Sharing tab from folder properties
    By timbo343 in forum Windows 7
    Replies: 1
    Last Post: 5th March 2011, 05:11 PM
  3. Creating Home Folder.. and getting it to map for users
    By dgrams in forum How do you do....it?
    Replies: 16
    Last Post: 26th February 2010, 05:15 PM
  4. Replies: 15
    Last Post: 12th February 2010, 11:46 AM
  5. Replies: 15
    Last Post: 12th October 2006, 09:37 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •