+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Windows Server 2008 R2 Thread, KMS Server doesn't seem to be working in Technical; Hi Guys We have setup a KMS Server to activate Office 2010. So far we have deployed it to around ...
  1. #1
    mwbutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dorset
    Posts
    235
    Thank Post
    97
    Thanked 20 Times in 17 Posts
    Rep Power
    27

    KMS Server doesn't seem to be working

    Hi Guys

    We have setup a KMS Server to activate Office 2010. So far we have deployed it to around 40 computers but when I run the following command in bold on the KMS Server says it hasn't activated any Office installs:

    Code:
    C:\Windows\System32>cscript slmgr.vbs /dlv bfe7a195-4f8f-4f0b-a622-cf13c7d16864
    Microsoft (R) Windows Script Host Version 5.8
    Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.
    Software licensing service version: 6.1.7601.17514
    Name: Microsoft Office 2010, KMSHost edition
    Description: Microsoft Office 2010 KMS, VOLUME_KMS channel
    Activation ID: bfe7a195-4f8f-4f0b-a622-cf13c7d16864
    Application ID: 59a52881-a989-479d-af46-f275c6370663
    Extended PID: 55041-00096-200-574345-03-2057-7601.0000-1792012
    Installation ID: 003911641975740836439636985852800530127582077584293921
    Processor Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88342
    Machine Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88343
    Use License URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88345
    Product Key Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88344
    Partial Product Key: FVWH9
    License Status: Licensed
    Remaining Windows rearm count: 3
    Trusted time: 03/07/2012 08:25:49
    Key Management Service is enabled on this machine
        Current count: 0
        Listening on Port: 1688
        DNS publishing enabled
        KMS priority: Normal
    Key Management Service cumulative requests received from clients
        Total requests received: 0
        Failed requests received: 0
        Requests with License Status Unlicensed: 0
        Requests with License Status Licensed: 0
        Requests with License Status Initial grace period: 0
        Requests with License Status License expired or Hardware out of tolerance: 0
        Requests with License Status Non-genuine grace period: 0
        Requests with License Status Notification: 0
    I have made sure that port 1688 is unblocked by our Firewall, the DNS entry for KMS looks correct and i've re-ran the command to add our KMS license.

    This may be a coincidence (I suspect not) but this morning one install of Office 2010 was saying it was unlicensed and I had to manually activate it - this is the 1st time I've had to do this.

    I'm new to KMS so I'm not sure what to do now. Does anyone have any advice for me to help me fix this problem?

    Cheers!

    Matt

  2. #2

    3s-gtech's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wales
    Posts
    2,712
    Thank Post
    144
    Thanked 548 Times in 492 Posts
    Rep Power
    149
    You have the correct KMS key inserted into the Office installer so that it looks for a KMS host via DNS? Has it been working before?

  3. Thanks to 3s-gtech from:

    mwbutler (3rd July 2012)

  4. #3

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    15,844
    Thank Post
    876
    Thanked 1,680 Times in 1,460 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    444
    Is office 2010 apart of your image?

    Try running this as a batch file on an Office 2010 machine and see if it activates.

    Code:
    @echo off
    :OSPP
    reg query HKLM\Software\Microsoft\Office\14.0\Common\OSPPREARM
    if %errorlevel%==1 (goto RUN) else (goto END)
    :RUN
    set ProgramFilesPath=%ProgramFiles%
    "%ProgramFilesPath%\Common Files\microsoft shared\OfficeSoftwareProtectionPlatform\OSPPREARM.EXE"
    C:\Windows\system32\cscript.exe "%ProgramFilesPath%\Microsoft Office\Office14\ospp.vbs" /act
    set ProgramFilesPath=%ProgramFiles(x86)%
    "%ProgramFilesPath%\Common Files\microsoft shared\OfficeSoftwareProtectionPlatform\OSPPREARM.EXE"
    C:\Windows\system32\cscript.exe "%ProgramFilesPath%\Microsoft Office\Office14\ospp.vbs" /act
    REG ADD "HKLM\Software\Microsoft\Office\14.0\Common\OSPPREARM"
    :END
    Exit

  5. Thanks to FN-GM from:

    mwbutler (3rd July 2012)

  6. #4
    mwbutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dorset
    Posts
    235
    Thank Post
    97
    Thanked 20 Times in 17 Posts
    Rep Power
    27
    Quote Originally Posted by 3s-gtech View Post
    You have the correct KMS key inserted into the Office installer so that it looks for a KMS host via DNS? Has it been working before?
    We used the correct Key and I've just double checked there is a DNS entry plus the VLMCS DNS entry which lists the correct Server + port number.

  7. #5
    mwbutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dorset
    Posts
    235
    Thank Post
    97
    Thanked 20 Times in 17 Posts
    Rep Power
    27
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    Is office 2010 apart of your image?

    Try running this as a batch file on an Office 2010 machine and see if it activates.
    I've ran this on my PC and it seemed to run fine with no errors. Event Viewer has several entries like "The Software Protection service has successfully installed the license" so all seems good apart from our KMS Server still isn't reporting any license request or successful activations etc. Maybe i'm being too impatient?

    cscript slmgr.vbs /dlv bfe7a195-4f8f-4f0b-a622-cf13c7d16864 is the command I am running to check activations. I assume this is correct for Office 2010?

    Thanks again

  8. #6

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    15,844
    Thank Post
    876
    Thanked 1,680 Times in 1,460 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    444
    Quote Originally Posted by mwbutler View Post
    I've ran this on my PC and it seemed to run fine with no errors. Event Viewer has several entries like "The Software Protection service has successfully installed the license" so all seems good apart from our KMS Server still isn't reporting any license request or successful activations etc. Maybe i'm being too impatient?

    cscript slmgr.vbs /dlv bfe7a195-4f8f-4f0b-a622-cf13c7d16864 is the command I am running to check activations. I assume this is correct for Office 2010?

    Thanks again
    Did office itself activate?

  9. #7
    mwbutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dorset
    Posts
    235
    Thank Post
    97
    Thanked 20 Times in 17 Posts
    Rep Power
    27
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    Did office itself activate?
    Yep Office says it's activated but the KMS server still isn't reporting it has activated Office for any computers.

    edit:

    Just looking through the KMS Server Event Log and I saw this so I assume DNS is working ok.

    Code:
    Log Name:      Application
    Source:        Microsoft-Windows-Security-SPP
    Date:          03/07/2012 10:29:13
    Event ID:      12294
    Task Category: None
    Level:         Information
    Keywords:      Classic
    User:          N/A
    Computer:      kms.server
    Publishing the Key Management Service (KMS) to DNS in the 'school.local' domain is successful.
    As well as lots of these entries below. Not sure what it means but something is "successful!"

    Code:
    Log Name:      Application
    Source:        Microsoft-Windows-Security-SPP
    Date:          03/07/2012 10:06:05
    Event ID:      1003
    Task Category: None
    Level:         Information
    Keywords:      Classic
    User:          N/A
    Computer:      kms.server
    Description:
    The Software Protection service has completed licensing status check.
    Application Id=59a52881-a989-479d-af46-f275c6370663
    Licensing Status=
    1: bfe7a195-4f8f-4f0b-a622-cf13c7d16864, 1, 1 [(0 [0x00000000, 1, 0], [(?)(?)( 1 0x00000000 30 0 msft:rm/algorithm/hwid/4.0 0x00000000 0)(?)(?)(?)])(1 )(2 )]
    Last edited by mwbutler; 3rd July 2012 at 11:25 AM.

  10. #8

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    15,844
    Thank Post
    876
    Thanked 1,680 Times in 1,460 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    444
    I think you get free Microsoft Support for KMS problems, might be worth trying...

  11. #9
    mwbutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dorset
    Posts
    235
    Thank Post
    97
    Thanked 20 Times in 17 Posts
    Rep Power
    27
    I've found the problem.

    We are a RM CC3 network and we bought the RM Office 2010 MSI package. RM configure the package with their own MAK key and I ran a command (cannot remember what command) that confirmed I was using a MAK key instead of the KMS key.

    If you want to use your KMS Server for activation you have to use the Office Customization Tool to edit an .MSP file to tell it to use KMS instead of the MAK key. I have done this and I' hoping a reinstall of the Office Suite will fix the problem.

    Hopefully Outlook profiles do not get messed up otherwise the Admin staff aren't going to like me lol.

    I'll be testing this shortly.

  12. #10

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,343
    Thank Post
    624
    Thanked 1,584 Times in 1,421 Posts
    Rep Power
    414
    You can change to the KMS key for office with:

    Code:
    cscript "c:\Program Files\Microsoft Office\Office14\ospp.vbs" /inpkey:VYBBJ-TRJPB-QFQRF-QFT4D-H3GVB
    Ben

  13. Thanks to plexer from:

    mwbutler (3rd July 2012)

  14. #11
    mwbutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dorset
    Posts
    235
    Thank Post
    97
    Thanked 20 Times in 17 Posts
    Rep Power
    27
    Quote Originally Posted by plexer View Post
    You can change to the KMS key for office with:

    Code:
    cscript "c:\Program Files\Microsoft Office\Office14\ospp.vbs" /inpkey:VYBBJ-TRJPB-QFQRF-QFT4D-H3GVB
    Ben
    Ah thanks for that might be useful.

    Think I'm going to leave all computers that already have Office 2010 installed as they're all ok on the MAK key but any computer from now on will get a KMS key. Network rebuild soon as we're switching over to Windows 7 (at last!) so it'll all be sorted then.

    Thanks all

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 28th February 2012, 07:22 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 11th October 2009, 01:18 PM
  3. [CLOSED] Bug/Error: Chat doesn't seem to be working
    By localzuk in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 7
    Last Post: 17th June 2008, 04:46 PM
  4. NTBackup doesn't seem to have a "Run Now" cmd
    By Grommit in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 4th September 2007, 12:33 PM
  5. this seems to be occuring quite regularly now...
    By beeswax in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 11th July 2006, 10:20 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •