+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Windows Server 2008 R2 Thread, firewall in Technical; i have just added my windows 2008r2 server to the network everything was working i then added it as a ...
  1. #1
    kevin_lane's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Derby
    Posts
    514
    Thank Post
    26
    Thanked 21 Times in 21 Posts
    Blog Entries
    5
    Rep Power
    20

    Exclamation firewall

    i have just added my windows 2008r2 server to the network everything was working i then added it as a dc next day i comes in e.g today the windows firewall has stopped working due to a base filtering engine service not being able to start which as stopped all network activity put still lets me logon to the server physcially i cant ping it the message of access denied it was running under a network service account so i tried using my account didnt work i cant find anything on the net or im looking in the wrong does any one have any idea of this problem its wrecking my head

  2. #2


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    In the server room, with the lead pipe.
    Posts
    4,650
    Thank Post
    275
    Thanked 780 Times in 607 Posts
    Rep Power
    224
    What happens if you try to manually start the base filtering service? What errors do you get in the logs?

    Also, is the event log running?

  3. #3
    kevin_lane's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Derby
    Posts
    514
    Thank Post
    26
    Thanked 21 Times in 21 Posts
    Blog Entries
    5
    Rep Power
    20
    hi pete the error im getting from the event logs error 1 is where i have told it to use an account to start the service and error 2 is where i told it to use the network service account they are both in the log on as service im really stuck not sure on what i can do with out contacting ms

    error 1

    Log Name: System
    Source: Service Control Manager
    Date: 10/27/2010 12:20:25 PM
    Event ID: 7000
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: WPDC1.westpark.local
    Description:
    The Base Filtering Engine service failed to start due to the following error:
    A privilege that the service requires to function properly does not exist in the service account configuration. You may use the Services Microsoft Management Console (MMC) snap-in (services.msc) and the Local Security Settings MMC snap-in (secpol.msc) to view the service configuration and the account configuration.
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" />
    <EventID Qualifiers="49152">7000</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2010-10-27T11:20:25.356208400Z" />
    <EventRecordID>14371</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="488" ThreadID="3804" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>WPDC1.westpark.local</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="param1">Base Filtering Engine</Data>
    <Data Name="param2">%%1297</Data>
    </EventData>
    </Event>



    error 2

    Log Name: System
    Source: Service Control Manager
    Date: 10/27/2010 12:23:18 PM
    Event ID: 7023
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: WPDC1.westpark.local
    Description:
    The Base Filtering Engine service terminated with the following error:
    Access is denied.
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" />
    <EventID Qualifiers="49152">7023</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2010-10-27T11:23:18.890913200Z" />
    <EventRecordID>14376</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="488" ThreadID="924" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>WPDC1.westpark.local</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="param1">Base Filtering Engine</Data>
    <Data Name="param2">%%5</Data>
    </EventData>
    </Event>

  4. #4
    kevin_lane's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Derby
    Posts
    514
    Thank Post
    26
    Thanked 21 Times in 21 Posts
    Blog Entries
    5
    Rep Power
    20
    ok got the base filtering running next prob firewall lol

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Something else broken, the firewall!
    By GoldenWonder in forum Windows 7
    Replies: 2
    Last Post: 11th October 2010, 09:48 AM
  2. VPN / Firewall
    By karldenton in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th January 2009, 11:01 PM
  3. [Video] The Firewall Song
    By Dos_Box in forum Jokes/Interweb Things
    Replies: 0
    Last Post: 9th October 2008, 01:54 PM
  4. no firewall etc
    By ptrainor1 in forum Wireless Networks
    Replies: 15
    Last Post: 22nd October 2006, 09:34 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •