+ Post New Thread
Results 1 to 13 of 13
Windows Server 2008 R2 Thread, Help please with failed W7 image capture, 2008R2- Access Denied at 47% in Technical; Hi, Using Server 2008R2 I have been unable to capture a Windows 7 Pro image- fails at 47% with message ...
  1. #1

    Join Date
    May 2010
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Help please with failed W7 image capture, 2008R2- Access Denied at 47%

    Hi,
    Using Server 2008R2 I have been unable to capture a Windows 7 Pro image- fails at 47% with message 'Access Denied'

    The Windows 7 image is set up and I have copied it both pre-sysprepped and sysprepped using Acronis.

    The source machine is an HP8200 i5 desktop with 4GB memory, the server is 2008r2 with 12GB memory
    The local drives used to capture were 80GB and 250GB SATA, connected to the same motherboard as the source drive.

    The capture fails at 47% whether saving direct to a local disk or to local disk + server.

    PXE boots up fine and using the wizard I go through the steps to capture- it then proceeds happily on its way until the message Access Denied comes up at 47%.

    This is a physical drive build not virtual, server permission is via a domain admin account.

    I have tried to capture 6 times and used three different hard drives as source, two as local target.

    Factors I've considered-
    Bad sectors?- probably not, 2 target and 3 sources drives used (re-imaged each time with the sysprepped image)
    Permissions?- server accessed via domain admin account, what about local drive should the wizard ask for an account, if so a local machine account?
    Uninstall file?- isn't this only brought into play on installation of a created image
    Something in the build?- what and how can it be tracked down- I can't see any obvious log file of how the image creation is going?

    Any suggestions would be much appreciated, it's driving me up the wall!
    Thanks

  2. #2
    free780's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1,086
    Thank Post
    46
    Thanked 88 Times in 83 Posts
    Rep Power
    23
    Are you capturing just using dism/imagex?

  3. #3

    Join Date
    May 2010
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Just via WDS- capture image using x86 wim.

  4. #4
    TheScarfedOne's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Plymouth, Devon
    Posts
    1,119
    Thank Post
    739
    Thanked 175 Times in 158 Posts
    Blog Entries
    78
    Rep Power
    86
    Does it actually stop mid sending the file, or is it at another stage in the capture task sequence. Shift the "failed" error dialog out of the way to check. Ive seen this in the actual send stage because of disk space and file restrictions, but usually its at another point. Check network connectivity from the client at the fail point (need to enable f8 tools in your winpe boot for this)

  5. #5

    Join Date
    May 2010
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for your replies , Free780 and TheScarfedOne.
    I assume it's during file creation rather than transfer as the same problem occurs whether saving just to local drive or to drive and server.
    When I remove the 'Access Denied' message it goes straight into windows if I don't catch it quickly enough. That was one reason I ended up using another HD with a freshly installed Acronis image to make sure that the partial boot into windows hadn't corrupted the sysprepped image.
    I'm using the PXE boot to capture, how can I enable the f8 tools in this situation?

    So far I have only found one reference to this sort of problem and no reason was identified-

    WDS Capture "Access Permission" Problem

    Thanks

  6. #6
    TheScarfedOne's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Plymouth, Devon
    Posts
    1,119
    Thank Post
    739
    Thanked 175 Times in 158 Posts
    Blog Entries
    78
    Rep Power
    86
    The f8 is enabled in the pxe boot image properties pages. Ita a check box, cant remember off hand which tab it's on tho.

  7. #7

    Join Date
    May 2010
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks, I'll have a look when I'm in school and get back to you.

  8. #8
    Galway's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,461
    Thank Post
    9
    Thanked 344 Times in 238 Posts
    Rep Power
    107
    Does the server have enough space to capture the image?

  9. #9

    Join Date
    May 2010
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes, plenty of space on both local drive (s) and server)

  10. #10
    free780's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1,086
    Thank Post
    46
    Thanked 88 Times in 83 Posts
    Rep Power
    23
    Stupid question you are capturing 32 bit windows 7?

  11. #11

    Join Date
    May 2010
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,
    Not a stupid question at all, it's one I asked myself, 32bit W7 prof is the one
    I've just tried sysprepping without using the unattend file which should take that out of the equation, at 47% Access Denied again. So far I have been able to find the f8 option for PXE boot, am about to look again.
    Thanks

  12. #12
    free780's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1,086
    Thank Post
    46
    Thanked 88 Times in 83 Posts
    Rep Power
    23
    It may be Shift+F10 if you use the boot.wim from a Windows 7 iso for it. To be honest I've never done pure WDS. I've always gone for MDT.

  13. #13

    Join Date
    May 2010
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Any other suggestions before I start a fresh installation?
    Thanks



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Help please with image editing
    By Jools33 in forum Graphics Requests
    Replies: 15
    Last Post: 15th July 2014, 04:56 PM
  2. [SIMS] Help please with FMS SQL2008 Migration
    By drdos256 in forum MIS Systems
    Replies: 22
    Last Post: 15th November 2010, 02:05 PM
  3. Help please with page rendering on section of my Joomla site?
    By reggiep in forum EduGeek Joomla 1.5 Package
    Replies: 2
    Last Post: 28th June 2010, 09:54 AM
  4. Help me with my home network please!
    By Deaks in forum Windows
    Replies: 10
    Last Post: 22nd July 2008, 12:13 PM
  5. More Help Please With A Server.
    By tickmike in forum Windows
    Replies: 22
    Last Post: 5th September 2006, 03:59 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •