+ Post New Thread
Page 4 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 46 to 60 of 79
Windows Server 2008 R2 Thread, Have I mucked it up :(? in Technical; Yes the folder still exist on the server and is now called the right name after deleting the desktop.ini files ...
  1. #46

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    Yes the folder still exist on the server and is now called the right name after deleting the desktop.ini files although it's just not mapping the drive under her user name

  2. #47
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,177
    Thank Post
    47
    Thanked 152 Times in 133 Posts
    Rep Power
    46
    How do you map them? GPP? Login Script? Is it the same name it used to be?

  3. #48

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    I map the via Active Directory, under Profile Tab - Home Folder - Connect - H: - \\server\shd\%USERNAME%. It points to the correct place now but it's just not there when she logs in??

  4. #49
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,177
    Thank Post
    47
    Thanked 152 Times in 133 Posts
    Rep Power
    46
    Are you testing this on the same PC? Delete her profile and let it recreate or use a different drive letter in AD.

  5. #50

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    Quote Originally Posted by fairm010 View Post
    Are you testing this on the same PC? Delete her profile and let it recreate or use a different drive letter in AD.
    Should I delete her local profile on the PC and her Roaming one on the server also? I can't use a different drive letter unfortunately this PC uses all the others with it's many ports and things :/ I'm on the PC she has always used and that's the only one I have ever used on her account!

  6. #51

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London
    Posts
    1,262
    Thank Post
    111
    Thanked 242 Times in 193 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    74
    Quote Originally Posted by plexer View Post
    Does the folder still exist on the server? I doubt it's gone just the folder redirection settings you've messed with.

    Ben
    If he's running sp1 without hotfixes, there is a known bug that deletes redirected folders in certain circumstances.

  7. #52
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,177
    Thank Post
    47
    Thanked 152 Times in 133 Posts
    Rep Power
    46
    I'm afraid I don't know from there Alex as I use mandatory for all users here. Sorry.

    EDIT: All I can suggest is, login on a different PC, if her drive maps then there's nothing funny going on with the mapping side of things.

  8. #53

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London
    Posts
    1,262
    Thank Post
    111
    Thanked 242 Times in 193 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    74
    Alex: Delete nothing without having a backup that know you can restore.

    Start taking notes about everything you do. (For review later)

    Now:
    Check the server for the teachers home folder.

    If it not there then you will need to restore it from your most recent backup.

  9. #54

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    I literally feel like crying in the corner rocking back and fourth silently in a dark dark room.... I appreciate all your help with this thankyou! I will try and sort it out as much as I can. If anyone else has any suggestions please keep posting as it could really help me. Fortunately this teacher isn't in today but will be tomorrow so I need to get it sorted before she gets in!

    Thanks again guys!

    Quote Originally Posted by psydii View Post
    If it not there then you will need to restore it from your most recent backup.
    Teachers folder hasn't been deleted off the server it is there and all is well, it's just the fact her user area when logged in can't see the mapped Home Folder anymore, she has the staff share, pupil share and the sims share but no home drive.
    Last edited by abillybob; 10th April 2014 at 01:23 PM.

  10. #55

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    C'mon there must be some clever geek out there! :'(

  11. #56

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    27
    Thank Post
    4
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    7
    Could you manually map the drive on start up with a .bat to just force it?
    just for that user as a temp fix ??

    might not work but just something to try.

  12. #57

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,172
    Thank Post
    868
    Thanked 2,699 Times in 2,288 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    772
    Code:
    gpupdate /force
    on the users logon is your friend, if the policy is back the way it was run this which should manually refresh the policy then just manually copy the new files back. Just make sure that the copy files to new location checkbox I not checked in the polity as that could cause issues.

    This should help with drive maps too if handled through gpo, if script you will need to rerun the script.
    Last edited by SYNACK; 10th April 2014 at 02:01 PM.

  13. #58

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    Quote Originally Posted by SYNACK View Post
    Code:
    gpupdate /force
    on the users logon is your friend, if the policy is back the way it was run this which should manually refresh the policy then just manually copy the new files back. Just make sure that the copy files to new location checkbox I not checked in the polity as that could cause issues.

    This should help with drive maps too if handled through gpo, if script you will need to rerun the script.
    I Have tried the gpupdate /force though haven't checked "copy files to a new location" will try this next!

    Quote Originally Posted by ZeroNeg View Post
    Could you manually map the drive on start up with a .bat to just force it?
    just for that user as a temp fix ??

    might not work but just something to try.
    Unfortunatley it won't let the users run a .bat file, can't remember how and why I did this but there was a clever student getting to their C: drive as it would make a shortcut and bypass all GP settings so couldn't run this on the staff accounts either and I have map network drive disabled! :/

  14. #59

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    Nope still not working No Home Drive appearing yet!

  15. #60
    Trojan's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Sutton Coldfield
    Posts
    157
    Thank Post
    112
    Thanked 21 Times in 12 Posts
    Rep Power
    19
    Don't just delete the local profile from the computer as this leaves all the registry keys behind and will cause all sorts of problems.

    Go to Control Panel > System > Advanced System Settings > User Profiles Settings.. And delete it there, this will remove all the associated reg keys too.

    Alternatively use a tool like delprof2

SHARE:
+ Post New Thread
Page 4 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Similar Threads

  1. Netsupport School (how have you set it up?)
    By Halfmad in forum Network and Classroom Management
    Replies: 18
    Last Post: 30th January 2013, 10:10 AM
  2. People who have attended NEOS IT training/
    By tosca925 in forum Courses and Training
    Replies: 3
    Last Post: 19th October 2007, 07:57 AM
  3. Netsupport school - how have you set it up?
    By Halfmad in forum Network and Classroom Management
    Replies: 8
    Last Post: 6th June 2007, 09:00 AM
  4. Rolling out thunderbird without having students configure it
    By robk in forum Educational Software
    Replies: 1
    Last Post: 17th April 2006, 12:07 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •