+ Post New Thread
Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 16 to 30 of 79
Windows Server 2008 R2 Thread, Have I mucked it up :(? in Technical; Originally Posted by plexer abillybob please stop playing with your live ad like this I realise you thought it was ...
  1. #16

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    Quote Originally Posted by plexer View Post
    abillybob please stop playing with your live ad like this I realise you thought it was in a test ou but this is really a very very bad idea.

    Ben
    I haven't got much choice I have no machines just for testing or spare servers. The school has no VM software so I'm kind of stuck I try to make test OU's and test accounts to counteract these kind of problems. I know it's a bad idea though it normally all works fine I suppose this time I just "messed" it up. I'll learn going to have a look today see if they are going back to how they where!!

  2. #17
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,177
    Thank Post
    47
    Thanked 152 Times in 133 Posts
    Rep Power
    46
    I didn't have a testing set-up when I started here either Alex. 4 years later I've had my order signed off for an ESXi server! Just keep at it, this goes in your favour as to why you need a testing lab.

  3. #18
    Marci's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield, West Yorkshire
    Posts
    895
    Thank Post
    84
    Thanked 235 Times in 194 Posts
    Rep Power
    82
    The school has no VM software so I'm kind of stuck I try to make test OU's and test accounts to counteract these kind of problems.
    https://www.virtualbox.org

  4. #19

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    Quote Originally Posted by Marci View Post


    https://www.virtualbox.org
    Cheers. I am not using VirtualBox to test a network it's just not robust enough to me if you get what I mean!

    Ok I have tested it now and it won't seem to change back. I did a gpupdate /force and then signed in as a member of staff, I then copied a test word document into her home drive and logged off. I have also done several restarts on the machine but it still shows up as My Documents on the file server!! This is sooooo depressing does anyone have any ideas what else I can try?

  5. #20
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,177
    Thank Post
    47
    Thanked 152 Times in 133 Posts
    Rep Power
    46
    set the permissions on the desktop.ini to read only?

  6. #21

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,615
    Thank Post
    648
    Thanked 1,618 Times in 1,448 Posts
    Rep Power
    421
    Quote Originally Posted by abillybob View Post
    I haven't got much choice I have no machines just for testing or spare servers. The school has no VM software so I'm kind of stuck I try to make test OU's and test accounts to counteract these kind of problems. I know it's a bad idea though it normally all works fine I suppose this time I just "messed" it up. I'll learn going to have a look today see if they are going back to how they where!!
    Sorry but you do have a choice in order to perform your job you need to be able to test safely therefore you need to organise within whatever budget is available to obtain some hardware even a single pc will do.

    There is plenty of choice for low cost machines from say ICT Direct that would do the job for you http://www.ict-direct.co.uk/computer...rkstation.html

    Ben

  7. #22

    Theblacksheep's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    In a house.
    Posts
    1,934
    Thank Post
    138
    Thanked 290 Times in 210 Posts
    Rep Power
    193
    Quote Originally Posted by abillybob View Post
    I haven't got much choice I have no machines just for testing or spare servers.
    Get some.

    One computer will do, even an old one. There's no excuses not to have ONE.
    Last edited by Theblacksheep; 10th April 2014 at 09:30 AM.

  8. #23
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,177
    Thank Post
    47
    Thanked 152 Times in 133 Posts
    Rep Power
    46
    I run a VM on virtualbox on my laptop. It works.

  9. #24

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    Guys I have acknowledged I've made a mistake but I'm sure we all have at some point. Telling me I need to setup a testing lab now isn't helping. I appreciate @fairm010 feedback and help on this subject, all I'm asking is if you know whether or not there is a way to sort this, once this issue is sorted I will go off and apply for some testing machines but I just really need any help you can give me regarding this problem and it would be most appreciated.

    Thankyou

  10. #25
    Trojan's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Sutton Coldfield
    Posts
    157
    Thank Post
    112
    Thanked 21 Times in 12 Posts
    Rep Power
    19
    Quote Originally Posted by mullet_man View Post
    Out of interest we had this set, and found it added to login times dramatically. With the option off login times were normal.
    PM Sent

  11. #26
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,177
    Thank Post
    47
    Thanked 152 Times in 133 Posts
    Rep Power
    46
    Have you set read only perms on desktop.ini?

  12. #27
    Trojan's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Sutton Coldfield
    Posts
    157
    Thank Post
    112
    Thanked 21 Times in 12 Posts
    Rep Power
    19
    @abillybob Deleting "desktop.ini" from the user folder will return the folder name to normal on the server but it will be recreated as soon as the user logs in again. You need to look at some of the solutions already mentioned, i.e using scripts/powershell or FSRM to block access to desktop.ini to stop it renaming all the folders to Documents / My Documents.

    As a side note, If you feel virtualbox is not robust enough, VMware workstation single licence is less than £100 (I use this on my workstation)

  13. #28

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,615
    Thank Post
    648
    Thanked 1,618 Times in 1,448 Posts
    Rep Power
    421
    Have you tried deleting the desktop.ini file from a users folder and then refreshing your view to see the difference it makes?

    Nothing is really broken it's just how it's displayed in the file browser window.

    This is caused when you re-direct my documents to the root of the users folder i.e \\server\users\bob really you need to point it to \\server\users\bob\documents and then move thier documents from bob to bob\documents

    Ben

  14. #29

    TechMonkey's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    South East
    Posts
    3,287
    Thank Post
    225
    Thanked 405 Times in 302 Posts
    Rep Power
    162
    Or house your document folders within a user folder.

    We redirect to a user folder and then have folders under there. That way you can always see which user is which and if their Docs folder changes name it doesn't matter.

  15. #30

    abillybob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Shropshire
    Posts
    2,568
    Thank Post
    229
    Thanked 318 Times in 234 Posts
    Rep Power
    208
    Quote Originally Posted by plexer View Post
    Have you tried deleting the desktop.ini file from a users folder and then refreshing your view to see the difference it makes?

    Nothing is really broken it's just how it's displayed in the file browser window.

    This is caused when you re-direct my documents to the root of the users folder i.e \\server\users\bob really you need to point it to \\server\users\bob\documents and then move thier documents from bob to bob\documents

    Ben
    I can't find a desktop.ini file??

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Similar Threads

  1. Netsupport School (how have you set it up?)
    By Halfmad in forum Network and Classroom Management
    Replies: 18
    Last Post: 30th January 2013, 10:10 AM
  2. People who have attended NEOS IT training/
    By tosca925 in forum Courses and Training
    Replies: 3
    Last Post: 19th October 2007, 07:57 AM
  3. Netsupport school - how have you set it up?
    By Halfmad in forum Network and Classroom Management
    Replies: 8
    Last Post: 6th June 2007, 09:00 AM
  4. Rolling out thunderbird without having students configure it
    By robk in forum Educational Software
    Replies: 1
    Last Post: 17th April 2006, 12:07 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •