+ Post New Thread
Results 1 to 2 of 2
Windows Server 2008 R2 Thread, Backup Exec media usage - new tape rather than appending in Technical; Hi, why does backup exec use a new tape from library rather than append to a previously used tape? We ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    27
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Backup Exec media usage - new tape rather than appending

    Hi,
    why does backup exec use a new tape from library rather than append to a previously used tape?
    We have different backups for each server. There are 4 drives in the library.
    Backups use to use 4 tapes and each new backup started/appended to a previously used tape, however each backup seems to be starting a new tape. I have checked the tapes and they are not full so there is space to append. Last month was 9 tapes!

  2. #2

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    United Kingdom
    Posts
    229
    Thank Post
    22
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    13
    I have just changed jobs and have inherited BE2012 with an 8 slot auto loader (LTO5). I have one large media set with 25 tapes. I seem to be having similar issues to yourself. I have been told that you really need to have a specific tape rotation setup, with one set of tapes for full backup over the weekend, that gets done every weekend with a new set. You can then do incrementals to disk in the week if needs must, or have incrementals to a single tape every day if it will fit :-)

    I have had the awful free VMware VDR to get rid of, a really hateful piece of software. If your virtualised, get VEEAM, backup to disc. VEEAM v7 also supports tape which is something I am looking at implementing once a week with a forward incremental back with synthetic full on a Saturday which then goes to tape and off site on a Monday morning. (I think I migrate use our prep school building which is standalone yet still onsite an away from the two server rooms).

    It's not just you though, it's probably something to do with your media set, the overwrite protection and write method (append/overwrite).

    Hope this helps,
    Mark

    Quote Originally Posted by swsphil View Post
    Hi,
    why does backup exec use a new tape from library rather than append to a previously used tape?
    We have different backups for each server. There are 4 drives in the library.
    Backups use to use 4 tapes and each new backup started/appended to a previously used tape, however each backup seems to be starting a new tape. I have checked the tapes and they are not full so there is space to append. Last month was 9 tapes!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Creating a backup media set - Backup Exec 12.5
    By speckytecky in forum How do you do....it?
    Replies: 2
    Last Post: 15th September 2010, 02:40 PM
  2. Backup Exec 12.5 moving tapes to Keep Data.....
    By speckytecky in forum How do you do....it?
    Replies: 0
    Last Post: 14th September 2010, 08:55 AM
  3. Duplicate job stuck on Loading Media (Backup Exec)
    By GangrelChilde in forum Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 2nd August 2010, 11:37 AM
  4. New Tape Backup
    By Theblacksheep in forum Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 27th April 2009, 09:47 AM
  5. Backup exec Tape Media
    By Grommit in forum How do you do....it?
    Replies: 1
    Last Post: 2nd December 2006, 12:48 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •