+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Windows Server 2008 R2 Thread, Running WSUS and sophos on the same box? in Technical; Is it safe to run both WSUS and Sophos on the same box? This is a virtual box with 1vCPU ...
  1. #1
    newpersn's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    1,217
    Thank Post
    281
    Thanked 110 Times in 83 Posts
    Rep Power
    76

    Running WSUS and sophos on the same box?

    Is it safe to run both WSUS and Sophos on the same box?

    This is a virtual box with 1vCPU and 2GB of ram. Always seems to run around 1.75gb of memory all the time

  2. #2

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    Yes you can, I do this at many sites. 2GB of memory is low these days, so if your motherboard/virtual instance can support 4GB then I'd recommend you upgrade/update it ASAP.

  3. Thanks to Michael from:

    newpersn (30th January 2013)

  4. #3

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    311
    Thank Post
    20
    Thanked 82 Times in 69 Posts
    Rep Power
    44
    We've been running a VM with WSUS & Sophos for over a year and no problems. I've given it 1vCPU and 3GB of memory.

  5. Thanks to Ashm from:

    newpersn (30th January 2013)

  6. #4


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,591
    Thank Post
    228
    Thanked 856 Times in 735 Posts
    Rep Power
    296
    virtually all my sites are like this as they have 1 server so no choice

  7. Thanks to sted from:

    newpersn (30th January 2013)

  8. #5
    OverWorked's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    N. Yorks
    Posts
    1,014
    Thank Post
    198
    Thanked 42 Times in 34 Posts
    Rep Power
    30
    Another yes!

    I have a Hyper-V guest running Server 2008 R2, WSUS, Sophos EC, WDS and KMS.

    I give it dynamic memory and it takes about 3GB. WDS runs at an OK speed as well.

  9. #6

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    UK
    Posts
    39
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    One more yes here. Have done it on a site where there was only 1 server

  10. #7
    newpersn's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    1,217
    Thank Post
    281
    Thanked 110 Times in 83 Posts
    Rep Power
    76
    Thanks all. I will have a play tomorrow. I need to try and remove the 5.1 EC from it 1st.

    I cant give it anymore memory as its maxed out with the over vms. (This is a quad xenon with 12gb of ram. Shares with main dc, proxy, and few others)

  11. #8
    ricki's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    uk
    Posts
    1,475
    Thank Post
    20
    Thanked 164 Times in 157 Posts
    Rep Power
    52
    Hi

    We do sophos enterprise colse and wsus on the same box.

    Richard

  12. #9
    OverWorked's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    N. Yorks
    Posts
    1,014
    Thank Post
    198
    Thanked 42 Times in 34 Posts
    Rep Power
    30
    Having said that...

    My attempt to upgrade Sophos EC 5.0 to 5.2 just failed (installation succeeds but the Sophos EC service won't start. Possibly because Sophos uses SQL server 2008 and WSUS is using SQL Server 2012, both installed on the same server.

    I think I'm going to have to separate them - move Sophos EC to it's own server.
    Last edited by OverWorked; 5th February 2013 at 09:25 AM.

  13. #10

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    London, North Yorkshire
    Posts
    75
    Thank Post
    4
    Thanked 10 Times in 10 Posts
    Rep Power
    8
    Overworked: Talk to Sophos support, it could well be to do with some users and groups, I had a very similar issue when I upgraded from 5.0 to 5.1!

    Er.. and to topic: all my servers are like this, and I'm currently supporting 5 primary schools in London! Never been an issue.

  14. #11
    OverWorked's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    N. Yorks
    Posts
    1,014
    Thank Post
    198
    Thanked 42 Times in 34 Posts
    Rep Power
    30
    Quote Originally Posted by garethm View Post
    Overworked: Talk to Sophos support, it could well be to do with some users and groups, I had a very similar issue when I upgraded from 5.0 to 5.1!
    Thanks. I fixed it eventually. It was related to my Windows account not having access to the SQL database after the upgrade. Had to apply solutions from 2 KB articles on Sophos website. SEC 5.2 and WSUS 3.2 running happily on same server again.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 30th June 2009, 09:45 AM
  2. Mixing HDD and DVD on the same IDE channel.
    By laserblazer in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 24th February 2008, 11:41 AM
  3. WSUS 3.0 and Sophos on the same Server?
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 7th May 2007, 09:58 PM
  4. OSX and XP on the same machine in schools.
    By drjturner in forum Mac
    Replies: 11
    Last Post: 30th June 2006, 09:53 PM
  5. Apache + IIS On the same box?
    By in forum Windows
    Replies: 25
    Last Post: 7th March 2006, 03:12 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •