+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Windows Server 2000/2003 Thread, Exchange unbale to send emails externally in Technical; We have just taken over the running of a exchange server 2007 box that is running on server 2003r2 but ...
  1. #1

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    88
    Thank Post
    10
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Rep Power
    22

    Exchange unbale to send emails externally

    We have just taken over the running of a exchange server 2007 box that is running on server 2003r2 but we are unable to send email externally. we are able to send email internally still. Can anyone help?
    Thanks Kai

  2. #2

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    look at the exchange send connector under organisational and Hub Transport - it is probably trying to forward to a smart host which is unreachable.

  3. #3
    DrPerceptron's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    In a house
    Posts
    922
    Thank Post
    34
    Thanked 134 Times in 114 Posts
    Rep Power
    41
    what's mentioned in the Queue Viewer? they should all be backing up in there with a reason why the queue isn't working.

    Is your AV blocking access to port 25?

  4. #4

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    77
    What happens when you try to send an email? In the queues? NDR?
    Has it ever worked?
    Got a Send connector?

  5. #5
    jamesreedersmith's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Ruskington
    Posts
    1,158
    Thank Post
    78
    Thanked 253 Times in 227 Posts
    Rep Power
    77
    Is there a firewall blocking outbound port 25?

  6. #6

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    88
    Thank Post
    10
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Rep Power
    22
    thanks for all the help guys it was a problem with the send connector that caused it.

  7. #7
    Ryno's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    122
    Thank Post
    36
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    what was up with the send connector? Im having this problem.

  8. #8

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    77
    Quote Originally Posted by fagan View Post
    what was up with the send connector? Im having this problem.
    You wont have a send connector, you're using Exch 2003, your issue my be different, as mentioned in your other post, check the logs.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Exchange 2007 stopped sending emails!
    By chazzy2501 in forum Enterprise Software
    Replies: 33
    Last Post: 5th May 2011, 02:52 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 24th March 2010, 03:58 PM
  3. Unable to Send Email, but can receive it.
    By jmair in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 4
    Last Post: 27th February 2009, 11:59 AM
  4. Exchange 2007 not sending emails
    By MarkB in forum Windows
    Replies: 16
    Last Post: 31st July 2007, 10:25 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 17th February 2007, 05:28 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •