+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Windows Server 2000/2003 Thread, Fresh 2003 install, unable to to Update with IE? in Technical; I have one of the wierdest Windows 2003 installs to date for me. I'm stumped and I hope one of ...
  1. #1
    jmair's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    274
    Thank Post
    58
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16

    Fresh 2003 install, unable to to Update with IE?

    I have one of the wierdest Windows 2003 installs to date for me. I'm stumped and I hope one of you can assist.

    I just did (now my second) clean install on a server that crashed. I go to Windows Update and ie 6. cannot display the page. I double check all ip, subnet dsn stuff and it's fine. Then to confirm I have no internet, I go to Google. Problem is, it seams that I can get to any website, except microsoft.com and any other windows site. I use the KVM to check if another server is having the same issue, and it's not. To doublecheck again my mic settings, I copy all but the ip of the nic of the known server able to access microsoft.com.

    this is a server 2003 standard install. All drivers are installed, but I can't get to windows-update site.. ideas?

  2. #2


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,691
    Thank Post
    352
    Thanked 796 Times in 715 Posts
    Rep Power
    347
    Can you resolve it the same as your other machines can?

    What "happens" when you try and go to it?

    I've known some viruses stop you 'getting' to sites such as that.

  3. #3
    jmair's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    274
    Thank Post
    58
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16
    I agree, I've seen that also. However no software, (including java, adobe etc) are installed yet. Just Server 2003 and drivers from the HP driver disc.

    I have noticed after I tried to install Veritas, that it also fails to install. So I'm wondering if it's more than just microsoft.com (perhaps it's an activex install that's failing)
    I'm currently trying these steps on You cannot install some updates or programs

  4. #4


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,691
    Thank Post
    352
    Thanked 796 Times in 715 Posts
    Rep Power
    347
    Did you install the OS yourself or via the HP smartstart stuff?

    Are you logged into this system locally or have you joined it to the domain?

  5. Thanks to kmount from:

    jmair (8th August 2010)

  6. #5
    jmair's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    274
    Thank Post
    58
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16
    via the HP disk. initially locally, but remoted into it from home working on the issue. Also, I've been able to install SP2, but still no microsoft.com or windows update site. (sp2 was via other machine's download.)

  7. #6
    p858snake's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Queensland
    Posts
    1,490
    Thank Post
    37
    Thanked 175 Times in 151 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    51
    Um, do you have the IE enhanced security stuff still enabled?, you might need to add the sites to the allowed section before you can access.

    Try grabbing a copy of firefox on a usb drive and test using that.

  8. Thanks to p858snake from:

    jmair (8th August 2010)

  9. #7

    SpuffMonkey's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,235
    Thank Post
    55
    Thanked 278 Times in 186 Posts
    Rep Power
    134
    Quote Originally Posted by p858snake View Post
    Um, do you have the IE enhanced security stuff still enabled?, you might need to add the sites to the allowed section before you can access.

    Try grabbing a copy of firefox on a usb drive and test using that.
    Yeah - I'd ditto that - it confused the heck out of me - you need to add your internal apps servers as well - or you can't install software across the network.

  10. Thanks to SpuffMonkey from:

    jmair (8th August 2010)

  11. #8
    jmair's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    274
    Thank Post
    58
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16
    Reinstalled from scratch again.. Nothing installed except clean os from a stamped win 2003 std disc I've used a million time already and the presetup disc from HP so the install will see the scsi Raid drives... Anyhow, same issue. Even with firefox. I also can't ping/tracert microsoft or (and this is the scary part for me symantec.com) just like those old virus used to do.

    It's a six year old machine anyhow and this sounds like a good time to start finding money to replace the machine =)

    Thanks a ton again for the support again guys.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 7th July 2008, 02:10 PM
  2. Fresh install of Sims on Server 2003
    By myrideruk in forum MIS Systems
    Replies: 12
    Last Post: 12th February 2008, 09:12 PM
  3. SIMS Fresh Install
    By binky in forum MIS Systems
    Replies: 10
    Last Post: 7th February 2008, 08:08 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 10th December 2007, 12:37 PM
  5. Question about fresh install of server 2003.
    By Kyle in forum How do you do....it?
    Replies: 8
    Last Post: 20th January 2006, 09:08 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •