+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Windows Server 2000/2003 Thread, exchange server 2007 msi problem in Technical; after a bad day yesterday decided to add the host transport role to client access server just to get email ...
  1. #1

    Join Date
    May 2008
    Location
    York
    Posts
    515
    Thank Post
    22
    Thanked 48 Times in 45 Posts
    Rep Power
    24

    exchange server 2007 msi problem

    after a bad day yesterday decided to add the host transport role to client access server just to get email working again

    but get this

    any ideas


    Summary: 2 item(s). 0 succeeded, 1 failed.
    Elapsed time: 00:00:02


    Copy Exchange Files
    Failed

    Error:
    Opening package 'C:\E2K7EN64\exchangeserver.msi' failed. Another version of this product is already installed. Installation of this version cannot continue. To configure or remove the existing version of this product, use Add/Remove Programs on the Control Panel. Error code is 1638.

    Another version of this product is already installed. Installation of this version cannot continue. To configure or remove the existing version of this product, use Add/Remove Programs on the Control Panel

    Elapsed Time: 00:00:02


    Hub Transport Role
    Cancelled

  2. #2

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,439
    Thank Post
    1,468
    Thanked 1,035 Times in 908 Posts
    Rep Power
    299
    Are all the source files in the path C:\E2K7EN64\exchangeserver.msi ? You say its already a Client Access box, maybe use Add/Remove programs and then tick the box?

  3. #3

    Join Date
    May 2008
    Location
    York
    Posts
    515
    Thank Post
    22
    Thanked 48 Times in 45 Posts
    Rep Power
    24
    thats were source files are yes and i am using the add remove programs

    i tick the box click next and get the error

  4. #4

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,439
    Thank Post
    1,468
    Thanked 1,035 Times in 908 Posts
    Rep Power
    299
    Strange, is it a difference in Service Pack from your source files maybe?

  5. Thanks to john from:

    imiddleton25 (26th June 2010)

  6. #5

    Join Date
    May 2008
    Location
    York
    Posts
    515
    Thank Post
    22
    Thanked 48 Times in 45 Posts
    Rep Power
    24
    yes that was it

    thanks

  7. #6

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,439
    Thank Post
    1,468
    Thanked 1,035 Times in 908 Posts
    Rep Power
    299
    Good to hear that was it and you've got it solved

  8. #7
    leco's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    2,026
    Thank Post
    595
    Thanked 125 Times in 119 Posts
    Rep Power
    41
    After a failed installation of a server role, bits of the failed installation are left behind. So the Add Remove Programmes console has to be used to remove the failed role before you can attempt another install. (Even though it looks like it hasn't installed) Hope that makes sense - I've been there myself.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Problem with Exchange 2007 Global Address List
    By mickeyh080 in forum Windows
    Replies: 10
    Last Post: 7th December 2010, 04:47 PM
  2. Exchange 2007 GAL problem
    By _techie_ in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 3
    Last Post: 1st November 2010, 11:42 AM
  3. Exchange 2007-One last problem
    By Dos_Box in forum Windows Server 2008
    Replies: 4
    Last Post: 29th October 2008, 03:48 PM
  4. Exchange 2007 SSL - internal problem
    By burgemaster in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 8th May 2008, 09:57 AM
  5. Replies: 5
    Last Post: 5th July 2007, 11:43 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •