+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Windows Server 2000/2003 Thread, Exchange Issue - Please help in Technical; Hi, I have a problem with Exchange. For some reason it has stopped sending and receiving emails. "Just to add ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    35
    Thank Post
    20
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Exchange Issue - Please help

    Hi,

    I have a problem with Exchange. For some reason it has stopped sending and receiving emails.

    "Just to add i have had to re-install SMTP service. Someone suggested running domain and forest prep again?!"


    I have checked the smart host.

    Any ideas?!
    Last edited by rjones; 24th October 2009 at 09:43 AM.

  2. #2
    mb2k01's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,136
    Thank Post
    189
    Thanked 230 Times in 195 Posts
    Rep Power
    92
    Is this on the same server you were having IIS issues with yesterday?
    Were the IIS issues exchange related too?

  3. Thanks to mb2k01 from:

    rjones (24th October 2009)

  4. #3

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    35
    Thank Post
    20
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,

    Thank you for your help! Yes been having some interesting problems!

    IIS is now running... just problem with sending emails!

  5. #4
    mb2k01's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,136
    Thank Post
    189
    Thanked 230 Times in 195 Posts
    Rep Power
    92
    I'm guessing there was something in the event logs yesterday that led to you being able to start IIS again (as you clicked the thank button on my suggestion but didn't post a reply)?
    What did the event log say?

    When you said in your OP you had to re-install the SMTP service, do you litterally mean re-install via control panel, or do you mean restart the service?

    What version of Exchange are you running?
    Are you fully up to date with Windows/Microsoft Updates?

    (Sorry - lots of questions!)

  6. #5

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    35
    Thank Post
    20
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Running exchange server 2003. Re-installed via control panel and system up to date!

  7. #6
    ranj's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham
    Posts
    730
    Thank Post
    98
    Thanked 42 Times in 32 Posts
    Rep Power
    25
    Check you SMTP connector in system manager if your running exch 2003 to ensure that your smart host is selected or hasn't changed. It may have affected the settings when you removed smtp service.

    Also download exchange best practises analyser on the server and run the test this will alert you of any potential issues with ways to resolve them.

    you can download it from here:

    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

  8. #7
    rh91uk's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    UK
    Posts
    877
    Thank Post
    137
    Thanked 132 Times in 114 Posts
    Rep Power
    36
    Tried restarting the information store?

  9. #8

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    35
    Thank Post
    20
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,

    Thank you for all you help and support. Ended up having to carry out a disaster recovery.

    Now all backup and running!!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Exchange 2003 OAL Issue
    By phughes in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 2
    Last Post: 28th August 2009, 12:18 PM
  2. IPhone Exchange issue
    By sippo in forum Netbooks, PDA and Phones
    Replies: 7
    Last Post: 22nd June 2009, 06:32 PM
  3. Exchange Issue
    By Dom_ in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 5
    Last Post: 10th June 2009, 04:48 PM
  4. WIndows 2000 / Exchange 2000 New User Issue
    By SYSMAN_MK in forum Windows
    Replies: 22
    Last Post: 3rd May 2008, 01:24 AM
  5. Exchange SMTP connector issue
    By rhyds in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 14th March 2008, 10:53 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •