+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Windows Server 2000/2003 Thread, Janet and John wsus question in Technical; I`ve set wsus up on server 2003, i have my gpo pointing to the server but for some reason no ...
  1. #1

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Janet and John wsus question

    I`ve set wsus up on server 2003, i have my gpo pointing to the server but for some reason no computers seem to show up any where in the update services mmc, does anyone have a list of items to check?

    Thanks in advance.

  2. #2

    powdarrmonkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Alcester, Warwickshire
    Posts
    4,859
    Thank Post
    412
    Thanked 777 Times in 650 Posts
    Rep Power
    182
    Just give them time If nothing's shown up in a couple of days time (leave the machines on) then worry about it.

  3. Thanks to powdarrmonkey from:

    jamie-a (4th August 2009)

  4. #3
    duncane's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Dewsbury, West Yorkshire
    Posts
    156
    Thank Post
    66
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    17
    Are you using port 8530 rather than port 80? If so, you'll need to append :8530 to the URL pointing at your server.

    Also, to force a client to update, use: wuauclt /detectnow

    It normally appears quite quickly in the list then.

    (I only set up WSUS at my new school last week, so I'm still learning, but I think that's right.)

  5. Thanks to duncane from:

    jamie-a (4th August 2009)

  6. #4

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    15,824
    Thank Post
    875
    Thanked 1,675 Times in 1,458 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    444
    Do you sysprep your images?

    By the way who is janet and john?

  7. Thanks to FN-GM from:

    jamie-a (4th August 2009)

  8. #5

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    we new-sid the images.

    Should it be pointing to 8530 or 8531 as iis lists 8531 as the ssl port? am i right as having the gpo pointing to https://servernameort number?

    Is there anything I could browse to to check iis is running correctly?

  9. #6

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Essex
    Posts
    47
    Thank Post
    2
    Thanked 17 Times in 15 Posts
    Rep Power
    15
    There are a couple of diagnostic tools you can download:

    Microsoft Windows Server Update Services Tools and Utilities

    The Client Diagnostic tool and Server Diagnostic tool I have found to be helpful

    Also look in the client windowsupdate.log in the Windows directory to see if it is talking to the WSUS server.

  10. Thanks to greatone from:

    jamie-a (4th August 2009)

  11. #7

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    15,824
    Thank Post
    875
    Thanked 1,675 Times in 1,458 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    444
    rename the attached text from WSUS_Fix.txt to WSUS_Fix.bat

    Run it on the client, then see if it appears in WSUS.
    Attached Files Attached Files

  12. Thanks to FN-GM from:

    jamie-a (4th August 2009)

  13. #8

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    fixed it seemed to be some ssl error once i changed the https for hhtp it worked.

    Are there any security issues in doing this?

  14. #9

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    15,824
    Thank Post
    875
    Thanked 1,675 Times in 1,458 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    444
    Quote Originally Posted by jamie-a View Post
    fixed it seemed to be some ssl error once i changed the https for hhtp it worked.

    Are there any security issues in doing this?
    On the internal LAN you should be fine. I dont think there is any senative data sent to and from WSUS

  15. Thanks to FN-GM from:

    jamie-a (4th August 2009)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Free SSL Certificates for JANET connected schools
    By Dos_Box in forum Wireless Networks
    Replies: 25
    Last Post: 29th April 2013, 03:26 PM
  2. WSUS Question
    By Newton in forum Windows
    Replies: 22
    Last Post: 2nd September 2008, 12:07 PM
  3. WSUS - small question regarding GPO's
    By DanW in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 10th April 2008, 02:12 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 21st February 2008, 08:50 AM
  5. Quick WSUS Question
    By mattx in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 10th May 2007, 03:14 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •