+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Windows Server 2000/2003 Thread, Terminal Services (Server not Found) in Technical; Hi Guys, Hope someone can help with this.. We run a split network here in terms of we have 50/50 ...
  1. #1
    Sunderwood's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    130
    Thank Post
    9
    Thanked 10 Times in 6 Posts
    Rep Power
    16

    Terminal Services (Server not Found)

    Hi Guys,

    Hope someone can help with this..

    We run a split network here in terms of we have 50/50 Thin client devices and Desktops.

    I came in this morning and no one could logon to a Terminal Client. It was throwing up errors about the Roaming profile?? So i first checked the desktops with the same user and they logged on fine with the correct profile.

    I then thought it must be my terminal servers that were the problem so i looked into Terminal Services Manager and no servers were in my list. If i tried to add these servers it gave me an error "server not found".

    So i rebooted all my TS servers and this seemed to solve the issue.... Until 1 hour later and it all happened again...

    Please help...

  2. #2

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,373
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    Quote Originally Posted by Sunderwood View Post
    Hi Guys,

    Hope someone can help with this..

    We run a split network here in terms of we have 50/50 Thin client devices and Desktops.

    I came in this morning and no one could logon to a Terminal Client. It was throwing up errors about the Roaming profile?? So i first checked the desktops with the same user and they logged on fine with the correct profile.

    I then thought it must be my terminal servers that were the problem so i looked into Terminal Services Manager and no servers were in my list. If i tried to add these servers it gave me an error "server not found".

    So i rebooted all my TS servers and this seemed to solve the issue.... Until 1 hour later and it all happened again...

    Please help...
    Do they have the firewall enabled? Might sounds daft or simple but i have known the firewall to turn on randomly on Windows.

  3. #3
    Sunderwood's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    130
    Thank Post
    9
    Thanked 10 Times in 6 Posts
    Rep Power
    16
    Hi,

    Yer i have checked that we have the service disabled on servers anyway..

    I'm just trying to Remove and Rejoin a server to the domain to see if the authentication has messed up somewhere..

    Regards

  4. #4

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,373
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    What does the event log show?

  5. #5
    Sunderwood's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    130
    Thank Post
    9
    Thanked 10 Times in 6 Posts
    Rep Power
    16
    Its just spamming this error 10 times every second.

    The description for Event ID ( 2453 ) in Source ( KIXTART ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: UserGetLocalGroups failed Error : Could not find domain controller for this domain. (0x995/2453).

    But like i said everyone on a desktop is fine so the domain controllers are fine.

  6. #6
    Sunderwood's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    130
    Thank Post
    9
    Thanked 10 Times in 6 Posts
    Rep Power
    16
    New one now..

    Went to remove and rejoin it to the domain and the box is greyed out and it says underneath that:

    Networking is not installed or is not installed properly??

    Whats going on?? fine last week.. i have servers totally seperate from these servers doing it now.. print Servers, webservers???

    Could it be a virus?

  7. #7

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,373
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    Quote Originally Posted by Sunderwood View Post
    New one now..

    Went to remove and rejoin it to the domain and the box is greyed out and it says underneath that:

    Networking is not installed or is not installed properly??

    Whats going on?? fine last week.. i have servers totally seperate from these servers doing it now.. print Servers, webservers???

    Could it be a virus?
    Sounds like it mate, i would do a full virus scan.

  8. #8

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Nottingham
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi

    This could actually be a Microsoft licensing issue. Check to ensure the TS Cal's are being released after use. I have had a customer with the same type of problem.

    Please let me know how you get on

    Thanks,

    Will Lingard

  9. #9

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,373
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    Quote Originally Posted by will_lingard View Post
    Hi

    This could actually be a Microsoft licensing issue. Check to ensure the TS Cal's are being released after use. I have had a customer with the same type of problem.

    Please let me know how you get on

    Thanks,

    Will Lingard
    I doubt it if it is happening to other servers that are not Terminal Servers.

  10. #10


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,706
    Thank Post
    354
    Thanked 807 Times in 722 Posts
    Rep Power
    348
    DNS? ..

  11. #11
    Sunderwood's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    130
    Thank Post
    9
    Thanked 10 Times in 6 Posts
    Rep Power
    16
    Well did a full scan on all my servers and found this new virus called "conficker" it's going to hit today. All seems ok but will see in the morning

  12. #12


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,706
    Thank Post
    354
    Thanked 807 Times in 722 Posts
    Rep Power
    348
    Get reading mate; it activates on Wednesday.

    Security Focus
    El Reg Article on Detection of Conficker.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 23rd April 2008, 11:33 PM
  2. Terminal Services + Server 2003
    By new-2-this in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 2
    Last Post: 21st March 2008, 12:18 PM
  3. Terminal Services
    By HodgeHi in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 6th March 2008, 12:00 PM
  4. Terminal Services
    By wesleyw in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 2
    Last Post: 30th June 2006, 01:34 PM
  5. Terminal Services
    By faza in forum Windows
    Replies: 15
    Last Post: 1st June 2006, 11:37 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •