+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Windows Server 2000/2003 Thread, User dependent internet speeds in Technical; Hello there, Have a perculiar problem going on...and it's so hard to search for a solution without getting a plethora ...
  1. #1

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    86
    Thank Post
    11
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    5

    User dependent internet speeds

    Hello there,

    Have a perculiar problem going on...and it's so hard to search for a solution without getting a plethora of articles about home internet wireless speeds etc....

    So, domain situation accross a LAN...

    A member of staff has recently moved to a new office using an old PC that has been set up for a while.

    When the user tries to access the internet using her AD account, the speed is awful (loading google can take 30 seconds or so) we have a 100mb+ fibre connection which is brilliant usually.

    If I log onto the machine using the domain admin credentials the internet runs as it should, super fast etc, and all the network/proxy settings are identical on the domain admin and user profiles.

    If I create any new user accounts the internet is super slow, on just that one machine.

    If I use the same new accounts on any other machine, the internet is absolutely fine.

    My DHCP scope is as should be, my DNS records all check out

    Why is it that the only way to get decent internet speeds is to log on as domain admin?

    Cheers in advance.

  2. #2
    Pottsey's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Nottinghamsire
    Posts
    770
    Thank Post
    3
    Thanked 52 Times in 42 Posts
    Rep Power
    30
    Both of these are pretty long shots but could it be the local network adapter has an alternative or fixed IP that for some reason is running as DHCP on admin but alternative/fixed for users? Try renaming default user and make a new temp account. It could be all the new users are pulling something from the local default user folder.

  3. #3

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    86
    Thank Post
    11
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by Pottsey View Post
    Both of these are pretty long shots but could it be the local network adapter has an alternative or fixed IP that for some reason is running as DHCP on admin but alternative/fixed for users? Try renaming default user and make a new temp account. It could be all the new users are pulling something from the local default user folder.
    I'll give that a go on the morrow, we are actually replacing this machine quite soon, but it's still pissing me off.

    Cheers.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Internet Speed Tests
    By plexer in forum Wireless Networks
    Replies: 54
    Last Post: 10th May 2013, 12:32 PM
  2. Internet speed slow - since moving to server
    By flashsnaps in forum Windows
    Replies: 13
    Last Post: 25th November 2008, 12:44 PM
  3. Internet speed Independent schools
    By imiddleton25 in forum Wireless Networks
    Replies: 4
    Last Post: 21st July 2008, 11:37 PM
  4. Voluntary code for internet speed
    By elsiegee40 in forum IT News
    Replies: 0
    Last Post: 5th June 2008, 01:09 PM
  5. Go about investigating how I can get faster internet speeds
    By DavidB4910 in forum How do you do....it?
    Replies: 7
    Last Post: 30th March 2007, 11:43 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •