+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows 8 Thread, Windows 8.1 Blank Start Screen after image in Technical; Hi, I am trying to created a Windows 8.1 Enterprise (with update 1) x64 image with SCCM 2012 R2. I ...
  1. #1

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    57
    Thank Post
    5
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Rep Power
    9

    Windows 8.1 Blank Start Screen after image

    Hi,

    I am trying to created a Windows 8.1 Enterprise (with update 1) x64 image with SCCM 2012 R2.
    I run the build and capture task sequence and creates a sysprep'ed base Windows 8.1 wim file.
    When I deploy this, it runs through the task sequence fine, but when I log in the start screen and programs are blank.

    Any one seen this? What am I doing wrong?

    I have created a Windows 7 image using the same process and it works great.

    Thanks
    Gareth

  2. #2

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Birmingham
    Posts
    79
    Thank Post
    13
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    9
    Do you have roaming profiles?

    We had an issue where staff would log into Windows 8 machines where the profile linked to their AD account was created in Windows 7. This caused errors when logging in as well as no access.

  3. #3

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    57
    Thank Post
    5
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Rep Power
    9
    Yeah I thought it could be Group Policy, Folder redirection etc, but it does it to local users as well...

    Deployed a task sequence using the install.wim from the DVD and I don't have the issue... works! Strange one?

    Cheers
    Gareth

  4. #4

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,190
    Thank Post
    875
    Thanked 2,717 Times in 2,302 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    780
    Do you have any programs installing as part of the build. WorldWide Telescope for instance kills a W8.1 install if it is deployed via msi to the image.

  5. #5

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    57
    Thank Post
    5
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Rep Power
    9
    Nope I just did a build and capture task sequence.

    Thanks
    Gareth

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 29th July 2013, 09:09 PM
  2. [Fog] Black Screen after Imaged
    By HilcrRWise in forum O/S Deployment
    Replies: 8
    Last Post: 7th October 2009, 08:21 AM
  3. Replies: 14
    Last Post: 21st September 2008, 11:11 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 30th December 2007, 12:43 PM
  5. Blank screen after Windows screen
    By Andie in forum Windows
    Replies: 22
    Last Post: 13th July 2007, 10:48 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •