+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Windows 8 Thread, Issue with Windows 8 image in Technical; Hi all, here's the issue i'm having, I have an Acer TravelMate P253-E with windows 8 pro 64 bit installed ...
  1. #1

    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    3
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Issue with Windows 8 image

    Hi all, here's the issue i'm having,

    I have an Acer TravelMate P253-E with windows 8 pro 64 bit installed
    I'm using Active@ Boot Disk 7.1.0 to create an image, I get it to verify the image and after viewing the log can see that no errors have occurred

    Now for the second laptop, again this is a P253-E, again im using Active Boot, the image restores but with errors, after viewing the log I see the following warnings;

    CLIENT_DEBUG_INFO: Kernel RAID
    Failed to assign a drive letter G: to restored partition
    Please reboot your computer to finalize changes


    So after restarting the laptop, I immediately get taken to the windows 8 recovery screen, where I cant do ANYTHING, no matter what option I choose it simply goes back to this screen

    ive tried changing settings in the BIOS, changing the AHCI to IDE and legacy to UEFI and back again, no change

    we suspect it could be something to do with the EFI we just don't know what

    Help!!!

  2. #2
    wagnerk's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Northants
    Posts
    801
    Thank Post
    63
    Thanked 165 Times in 134 Posts
    Rep Power
    46
    Just had a thought...

    The actual format of the disk within Windows... Is it a GPT disk instead of the "old" fashion MBR disk?

    If it is, try following the instructions here.

    If it works, we'll just re-post the instructions here (and in the KB at work) in case that site is taken down

  3. #3

    nephilim's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Dunstable
    Posts
    11,668
    Thank Post
    1,614
    Thanked 1,867 Times in 1,385 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    400
    Can I just update this topic...since we had an engineer brick our laptop, I got it restored with a newer BIOS, exact same model as this laptop.

    I did the following to get MBR on this laptop.

    Set BIOS to UEFI
    Add supervisor password
    Turn off secure boot
    Run through windows install

    The HDD from here was MBR and not GPT

  4. #4

    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    We have been imaging Windows 8 for a few months now using Symantec Ghost but we still have to go in and do what nephilim has already stated.. if you do not change the BIOS to UEFI the image fails to load every time.. at least that has been our experience.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. The issue with Windows NT still lurking as a Trust
    By ranj in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 0
    Last Post: 13th May 2013, 02:09 PM
  2. 2008 R2 RD Gateway issues with Windows 7
    By Jonah in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 2
    Last Post: 12th June 2012, 12:07 PM
  3. Two Issues with Windows 7 logins
    By Bestbett in forum Windows 7
    Replies: 18
    Last Post: 6th December 2010, 11:05 AM
  4. Anyone who uses EMBC notice issues with google images not showing up correctly?
    By Sam_Brown in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 15
    Last Post: 19th October 2010, 02:20 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 5th April 2008, 10:46 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •