+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Windows 8 Thread, Windows 8 not installing using USB on SSD in Technical; Hi Folks!! I am in a predicament. I am trying to install Windows 8 on a ASUS M3A78-EMH desktop machine. ...
  1. #1

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Windows 8 not installing using USB on SSD

    Hi Folks!!
    I am in a predicament. I am trying to install Windows 8 on a ASUS M3A78-EMH desktop machine. I am using Windows 8 boot files on a USB, which has been correctly formatted etc. The Windows 8 file loads using the USB, it goes past the language installation and install. But when the next stage shows to select which HDD to select to install Windows 8 on, it displays blank. Then it comes with a message 'A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB flash drive, please insert it now.'
    Help would be really appreciated. Thanks

  2. #2
    kirchie's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Oxfordshire
    Posts
    83
    Thank Post
    16
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    6
    Might be worth checking the AHCI/ATA setting in the BIOS? I know I always used to have machine that wouldn't detect hard drives if they were in the wrong mode.

  3. Thanks to kirchie from:

    ManniS (4th February 2013)

  4. #3

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for replying. The settings are fine. But still having issues.

  5. #4


    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    16
    Thank Post
    8
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    Rep Power
    237
    The ahci drivers for this are in the bottom download on this page: AMD Embedded GPU and APU Driver for Windows Vista/7/Win 8 once extracted the install time driver is in this path: 9.012-121219a-151917C-EDG_Direct\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\W8

  6. #5

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello all! Finally got Windows 8 installed. What it was I configured the SATA configuration in BIOS, which didn't work first time (have not got a clue why it did not work) also changed the port cable on the motherboard to SATA 1. Now installed on the SSD. Thanks to all of you and specially Kirchie

  7. #6
    kirchie's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Oxfordshire
    Posts
    83
    Thank Post
    16
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    6
    Not a problem. Have fun with Windows 8, I've just spent a weekend trying to get rid of the damn thing :P

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [Windows Software] Installing xp pro on a new laptop with windows 7 ??
    By klop in forum Licensing Questions
    Replies: 3
    Last Post: 6th October 2010, 03:57 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 17th August 2008, 09:09 AM
  3. Install Windows Server 2003 admin pack on Windows Vista
    By FN-GM in forum Wiki Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 27th March 2008, 04:19 PM
  4. Replies: 9
    Last Post: 18th December 2006, 10:07 PM
  5. Replies: 11
    Last Post: 20th October 2006, 04:14 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •