+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Windows 7 Thread, windows 7 audio problem in Technical; Hi , recently i changed the default theme of windows 7 professional in my PC using a theme patcher. But ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    chennai
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    windows 7 audio problem

    Hi ,

    recently i changed the default theme of windows 7 professional in my PC using a theme patcher. But after that if i play any audio or video file sound is not coming. Please help me on this

  2. #2

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    If you change the theme back to a Windows 7 theme, does the sound work correctly?

  3. #3

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    chennai
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    yes i tried tht but again same problem.......

  4. #4

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    I suspect the problems are unrelated and that you just have an audio problem. Looking in Control Panel > Device Manager you can check whether all drivers are installed correctly.

  5. #5

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    USA
    Posts
    11
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,
    I suggest you the following solutions:
    1. Check in the settings of the wallpaper you may find the sound control, if so check that it may not be muted
    2. Uninstall the patch if you can, and check again for the issue
    3. reset your audio drivers

    I hope anyone of them will solve the issue

  6. #6

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    chennai
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    @Michael ..... I have checked in device manager..... soundcard driver is properly installed and in its status it is showing it is working but still i m not getting any sound.



    @mobisallen .... i reinstalled audio driver 2-3 times but it is not working. Can u please help me o how to uninstall the patch??

  7. #7

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    USA
    Posts
    11
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Try it from Control Panel => Programs and Features, or you may have the option in Start Menu => Particular Program => Uninstall
    Or you may get the option to uninstall once you run the theme interface(If they provide it)

  8. #8

    Oaktech's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    2,776
    Thank Post
    764
    Thanked 541 Times in 424 Posts
    Rep Power
    259
    Is the volume turned down on the device or in the system tray?

    Don't mean to be patronising, but it's really easy to overlook something simple when you are convinced it's something complicated!

  9. #9
    chazzy2501's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,781
    Thank Post
    213
    Thanked 263 Times in 213 Posts
    Rep Power
    67
    are you testing the sound using only windows media player, if so the mute button on that is very subtle.

  10. #10

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,710
    Thank Post
    3,246
    Thanked 1,048 Times in 970 Posts
    Rep Power
    364
    Quote Originally Posted by Oaktech View Post
    Is the volume turned down on the device or in the system tray?

    Don't mean to be patronising, but it's really easy to overlook something simple when you are convinced it's something complicated!
    Or if its muted, also if it is realtek then you have to use the realtek audio control panel to swap if its using 2.0 stereo speakers or headphones etc

    Also if you go to start --> run --> services.msc ( start --> control panel --> administrative tools --> services )

    Restart the windows audio service

    Try again

  11. #11

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    United States
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    May be the patcher you have installed in your machine destroyed your sound driver. Kindly re install sound driver again

  12. #12
    Patrickv's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    New Zealand
    Posts
    59
    Thank Post
    4
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    6
    I have issues with my sound as well but only happens when something triggered it which still unknown on my Windows 7 Pro Laptop. I usually fix that bu restarting windows or window audio service. If re installing your sound card drivers then I might think that your sound card is faulty. It could be a virus messing with parts of your system. <- I am just guessing.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 31st August 2008, 01:25 AM
  2. Windows Update Problems
    By spider6986 in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 31st July 2008, 11:29 AM
  3. RealTek HD Audio Problem
    By wesleyw in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 16th January 2008, 07:00 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 17th November 2006, 05:04 PM
  5. Windows/Word Problem?
    By markesmith in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 22nd June 2006, 07:51 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •