+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Windows 7 Thread, Windows 7 explorer crashes when copying from network after generalized sysprep in Technical; As the title describes I have a Toshiba Laptop I have configured with software then syspreped and used WDS to ...
  1. #1

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    9
    Thank Post
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Windows 7 explorer crashes when copying from network after generalized sysprep

    As the title describes I have a Toshiba Laptop I have configured with software then syspreped and used WDS to image.

    Upon setting the image up explorer crashes whenever I try to copy a file from the network.

    I think it may be something to do with a certain piece of software I put on as I have a syspreped image which only contains drivers that works after set up.

    But if it is this software (or infact a windows update) it works fine until a sysprep and image is carried out.

    Anyone come across this before?

    Thanks

  2. #2
    round2it's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    UK
    Posts
    1,084
    Thank Post
    255
    Thanked 161 Times in 116 Posts
    Rep Power
    41
    i had something like this it was a security suite that was installed (by the manufaturer) the name evades me at this moment
    think it was xwave part of the embassy security suite

    other things i could not do was rename a folder on a network share.

    Dont know if its the same thing but I thought I would add my 2p worth

    this only happened when the machine was added to the domain

    added a gpo to stop the file from loading and never had a problem since
    Last edited by round2it; 22nd February 2012 at 01:42 PM.

  3. #3
    ricki's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    uk
    Posts
    1,477
    Thank Post
    20
    Thanked 164 Times in 157 Posts
    Rep Power
    53
    We have had this as well with a restore partition from a manufacturer and we had to delete it before we could get it to work and it did but for some reason it would sysprep but would not install computer group policies

    In fact what we had to do was completely clear the drive of all partitions and start again with a fresh install of windows 7 from the install cd.

    Richard

  4. #4

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    9
    Thank Post
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    I figured out what it was. So for information here it is:

    Firstly this was on a Toshiba R850-15E laptop, which had been imaged with a non-toshiba provided 32 version of Windows 7 then all drivers downloaded and installed from Toshibas support site (I did download specifically for the R850-15E).

    All drivers and software worked fine until the machine was sysprep'd. After OOBE setup the issue occurred where it was not possible to copy files from the network onto the laptop's HDD.

    It turns out that the offending software was the Toshiba Bluetooth Stack. Once this is removed from a freshly set up image it all works fine.

    Cheers,

  5. Thanks to Vi7ER from:

    iom100 (12th February 2013)



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Windows 7 Slow File Copy over network
    By markbayliss in forum Windows 7
    Replies: 3
    Last Post: 22nd December 2011, 11:06 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 28th May 2010, 03:50 PM
  3. Explorer crashes when selecting files?
    By TechSupp in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 17th March 2009, 06:49 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 3rd December 2008, 12:41 PM
  5. Office 2000 crashing when copying and pasteing
    By ricki in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 1st May 2008, 02:48 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •