+ Post New Thread
Results 1 to 13 of 13
Windows 7 Thread, SMART 10.8/CC4/Win7 in Technical; Has anyone got SMART 10.8 to work on CC4 with Win 7? I get the "smart notebook has encountered an ...
  1. #1

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,747
    Thank Post
    1,275
    Thanked 1,651 Times in 1,106 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    506

    SMART 10.8/CC4/Win7

    Has anyone got SMART 10.8 to work on CC4 with Win 7?
    I get the "smart notebook has encountered an error in processing program settings" error which, after a bit of research, seem to mean that either you don't have Windows Installer 4.5 installed (Win7 has Windows Installer 5) or you have an issue trying to install it on a Mac (which I am not).

    Anyone else had issues with this?

  2. #2

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by sparkeh View Post
    Has anyone got SMART 10.8 to work on CC4 with Win 7?
    I get the "smart notebook has encountered an error in processing program settings" error which, after a bit of research, seem to mean that either you don't have Windows Installer 4.5 installed (Win7 has Windows Installer 5) or you have an issue trying to install it on a Mac (which I am not).

    Anyone else had issues with this?
    Hi

    Yes I am having the same issue. I created a package using the install manager and this works fine on the windows xp machines but I'm getting exactly the same error when opening notebook on a windows 7 machine. So if you've mange to find a solution or anyone else has any ideas I'll be very interested to here. I have contacted Steljes and that have not come across this error before apparently :-(

    Regards
    Pete

  3. #3

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    I can confirm Smart 10.8 works on Windows 7 SP1 x86 in vanilla environment. It must be something RM CC4 related as a guess. Do RM have any ideas themselves?

    I have also installed Smart 10.8 on Macs too with no problems whatsoever.

    You can still download Smart 10.7 for Windows. You could give that a go and see if the problem occurs with this version.

  4. #4

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have got a 10.6 package already that works fine on both operating systems but wanted to build a 10.8 package as one of my schools have training on it, luckly they are using XP so the package i have is working but hit problems when i tried using it on one of my schools that are using w7. I will contact RM but feel they will say they don't support notebook.
    Regards

    Pete

  5. #5

    Oaktech's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    2,806
    Thank Post
    774
    Thanked 547 Times in 427 Posts
    Rep Power
    260
    we've had to package and roll installer 4.5 on our cc3 network to get smart 10.8 to work... PITA!

  6. #6

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Walsall
    Posts
    2
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Has anyone resolved this?? Is this a CC4 issue or an issue with their Admin Toolkit?

    No luck getting it to work so far, and I don't really want to use 10.6 on a clean site when they've had training on some new features in 10.8...??

  7. #7

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,139
    Thank Post
    403
    Thanked 622 Times in 568 Posts
    Rep Power
    181
    You probably need to make a registry change.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SMART Technologies\Activation Wizard (Or something like that!)

    Create a new String called Location and enter the following as the value or whatever the location is on Windows 7 to that exe.

    C:\Program Files\Common Files\SMART Technologies\SMART Product Update\activationwizard.exe

  8. 3 Thanks to Edu-IT:

    gerardsweeney (21st February 2012), MattBennett (14th February 2012), mattjones (17th February 2012)

  9. #8

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,747
    Thank Post
    1,275
    Thanked 1,651 Times in 1,106 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    506
    What he said ^^
    For some reason when deploying on CC4 this reg key doesn't get created (I roll it out through the custom reg setting feature), weird as using the same config package on vanilla works fine.
    Go figure.

  10. #9

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,139
    Thank Post
    403
    Thanked 622 Times in 568 Posts
    Rep Power
    181
    Quote Originally Posted by sparkeh View Post
    What he said ^^
    For some reason when deploying on CC4 this reg key doesn't get created (I roll it out through the custom reg setting feature), weird as using the same config package on vanilla works fine.
    Go figure.
    You mean within the RMMC? Create a seperate registry key?

    I totally forgot that option. Been manually running a fix on each machine.

  11. #10

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,747
    Thank Post
    1,275
    Thanked 1,651 Times in 1,106 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    506
    Quote Originally Posted by Edu-IT View Post
    You mean within the RMMC? Create a seperate registry key?

    I totally forgot that option. Been manually running a fix on each machine.
    Hehe yeah just import the reg key into a security policy in RMMC - saves a lot of work

  12. Thanks to sparkeh from:

    Edu-IT (15th February 2012)

  13. #11

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Walsall
    Posts
    2
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Worked, thanks Still had the issue with it not picking up the setting for the remote gallery, but that's fixed with a registry entry too.

  14. #12

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    On a related issue, I've found a bug between PowerPoint 2010 and Smart Notebook 10.8 you can read here. This can be fixed with a reg fix in a vanilla or RM network.

  15. #13

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    East Renfrewshire
    Posts
    143
    Thank Post
    20
    Thanked 22 Times in 16 Posts
    Rep Power
    14
    Wow - thanks for that ActivationWizard fix..

    For what it's worth, using our Altiris rollout script also sees it break on Win7 32 bit.
    It just runs a big MSIEXEC /i blah blah.. Works perfectly on XP 32 bit but doesn't create this reg key on Win7.

    You just saved me a TON of time.

    Gerard

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Failed to re galley on Smart 10
    By Sandbox in forum Educational Software
    Replies: 1
    Last Post: 10th July 2010, 05:47 PM
  2. Smart 10 install, Smart 9.x removal
    By localzuk in forum Scripts
    Replies: 2
    Last Post: 13th May 2009, 02:03 PM
  3. converting smart 10 docs to smart 9
    By RabbieBurns in forum Educational Software
    Replies: 5
    Last Post: 11th May 2009, 11:28 AM
  4. Smart 10
    By Edu-IT in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 28th April 2009, 12:30 PM
  5. Smart 10 msi
    By cooper in forum Educational Software
    Replies: 8
    Last Post: 11th December 2008, 12:11 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •