+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Windows 7 Thread, Win7 and IE9 in Technical; Has anyone else deployed IE9 with windows 7? Im having a realy strange issue with the proxy settings in the ...
  1. #1

    Join Date
    May 2008
    Posts
    536
    Thank Post
    18
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    16

    Win7 and IE9

    Has anyone else deployed IE9 with windows 7?

    Im having a realy strange issue with the proxy settings in the user GPO not being applied on first login. When the user logs out and logs back in again they apply.

    Ive done a GPO that only contains the proxy settings in Internet Explorer Maintainance and also done tries creating a reg key to apply the settings via GPO. Both have the same result.

    I also works when i run gpupdate once the user has logged in.

    Help!!
    Last edited by techie08; 12th August 2011 at 11:23 AM.

  2. #2

    Join Date
    May 2008
    Posts
    536
    Thank Post
    18
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    16
    Ive just tried the same with an IE8 Install and again the GPO settings for the proxy information does not apply!!
    If i do a gpupdate /force and it they applies. So i setup a logon script (batch file to run gpupdate /force /wait:0) but this also doesn't apear to run. Setting this as a logon script to run in the account settings of the user runs but is tempremental.

    This is really driving me crazy now!

  3. #3

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,372
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    We have W7 with IE 9 and we set a proxy .pac file in IE and it applies fine. Sorry i cant be much help..

  4. #4

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,331
    Thank Post
    242
    Thanked 1,601 Times in 1,277 Posts
    Rep Power
    346
    Try changing the order the policies are applied in Group Policy Management. You could also just apply it directly to the Curriculum GPO for example as it's a setting that's not likely to change. PAC files are generally needed when your proxy settings are big and complex. Most networks do not need this.

  5. #5

    Join Date
    May 2008
    Posts
    536
    Thank Post
    18
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    16
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    We have W7 with IE 9 and we set a proxy .pac file in IE and it applies fine. Sorry i cant be much help..
    How do you set it using this method?

    Thanks

  6. #6

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,372
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    Quote Originally Posted by techie08 View Post
    How do you set it using this method?

    Thanks
    By group policy.

  7. #7

    Join Date
    May 2008
    Posts
    536
    Thank Post
    18
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    16
    Just found out what the issue is. I created the Internet Explorer 9 Install Using the IEAK and this for some reason caused issues when using group policies.

    Using just the standard installer works fine when applying GPOs for IE.

  8. #8

    ZeroHour's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Edinburgh, Scotland
    Posts
    5,824
    Thank Post
    971
    Thanked 1,385 Times in 849 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    457
    Quote Originally Posted by techie08 View Post
    Just found out what the issue is. I created the Internet Explorer 9 Install Using the IEAK and this for some reason caused issues when using group policies.

    Using just the standard installer works fine when applying GPOs for IE.
    I have heard of IEAK causing GP issues but you found that out before I replied. IEAK is more for times when GP is not an option I believe.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. SP1 and IE9 wont install
    By Stuart_C in forum Windows 7
    Replies: 0
    Last Post: 15th April 2011, 02:56 PM
  2. Workgroup with static ip, Win7, and legacy Windows system
    By Pudding_Man in forum Wireless Networks
    Replies: 9
    Last Post: 27th November 2010, 07:24 PM
  3. nagios and 2008R2 / Win7
    By RabbieBurns in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 1
    Last Post: 22nd January 2010, 03:00 PM
  4. [SCCM 2007] Deploying Win7 via Advertised programs and using USMT
    By msnriggs in forum O/S Deployment
    Replies: 0
    Last Post: 20th January 2010, 06:14 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 29th December 2009, 03:27 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •