+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Windows 7 Thread, Adding Device Drivers takes an age! in Technical; Here's the problem; User plugs in a USB device (for example, Lego Mindstorm NXT Brick); Windows 7 goes off and ...
  1. #1

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Wiltshire
    Posts
    877
    Thank Post
    274
    Thanked 139 Times in 112 Posts
    Blog Entries
    26
    Rep Power
    42

    Adding Device Drivers takes an age!

    Here's the problem;

    User plugs in a USB device (for example, Lego Mindstorm NXT Brick); Windows 7 goes off and looks for device drivers from Windows Update even though the drivers are installed locally. It does eventually load locally, but takes an age. Even if you tell it to 'Skip Obtaining Device Driver from Windows Update' it still seems to take a long time.

    Looked into a GPO to change it's behaviour, and found that this one:

    Computer Configuration > Administrative Templates > System > Internet Communication Management > Internet Communication Setttings > Turn Off Windows Update Device Driver Searching.

    But it hasnt made any difference. In fact, doesn't appear to work at all.

    Anybody got any ideas?

    Cheers

    pete

  2. #2

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Deal, Kent
    Posts
    343
    Thank Post
    12
    Thanked 73 Times in 51 Posts
    Rep Power
    26
    There is a setting for "Where to search for Drivers" and i believe one of the options is "Search windows update last".

    Ill try find the policy for you.

    Psy

  3. #3

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Deal, Kent
    Posts
    343
    Thank Post
    12
    Thanked 73 Times in 51 Posts
    Rep Power
    26
    Computer\Policies\Administrative Templates\System\Device Installation\Specify search order for device driver source locations"

    Options allowed are
    Search Windows Update First
    Search Windows Update Last
    Never Search Windows Update

    Psy

  4. 2 Thanks to Psymon:

    Cob4lt (19th May 2010), FragglePete (19th May 2010)

  5. #4

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Wiltshire
    Posts
    877
    Thank Post
    274
    Thanked 139 Times in 112 Posts
    Blog Entries
    26
    Rep Power
    42
    Cool! Staring me in the face and I didn't see it.

    Set now, will see if it works!

    Again, many thanks

    Pete

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 13th April 2010, 05:44 PM
  2. Sysprep not adding drivers when WDS is used
    By eean in forum Windows Server 2008
    Replies: 2
    Last Post: 26th March 2010, 03:55 AM
  3. Remote install of device drivers
    By GoldenWonder in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 25th January 2010, 07:03 PM
  4. WDS adding drivers to image?
    By Samson in forum Windows Server 2008
    Replies: 2
    Last Post: 31st October 2008, 03:22 PM
  5. Device manager not installing drivers
    By rhyds in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 26th March 2008, 12:13 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •