+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Windows 7 Thread, Missing VGA Drivers for Win7 -problem? in Technical; I've been playing around with Win 7 on student machines for a while, testing the various bits etc. I have ...
  1. #1
    adamchapman's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    North Lincolnshire
    Posts
    187
    Thank Post
    29
    Thanked 14 Times in 14 Posts
    Rep Power
    16

    Missing VGA Drivers for Win7 -problem?

    I've been playing around with Win 7 on student machines for a while, testing the various bits etc.

    I have around 120 old RM One machines that support Win 7, but VGA drivers aren't available for the onboard Graphics, yet The Audio, chipset and everything else are...

    The standard windows driver seems to be running OK.

    Can you see it being a problem to run Win7 on these machines without the correct VGA drivers? Obviously Aero is a no no anyway due to the age of the machine.

  2. #2

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10,707
    Thank Post
    829
    Thanked 2,571 Times in 2,188 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    731
    No this will not cause a problem in most cases but will limit the resolutions available to you and also put a little more load on the CPU as it will not be able to offload anything at all to the GPU. I would suggest installing the XP or Vista drivers as these should work fine (have done it several times) and will give you full access to all the supported resolutions along with proper identification of monitors and slightly lower CPU usage in general.

  3. #3

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,481
    Thank Post
    527
    Thanked 1,998 Times in 936 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    576
    Out of interest, what is the graphic chipset?

  4. #4
    adamchapman's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    North Lincolnshire
    Posts
    187
    Thank Post
    29
    Thanked 14 Times in 14 Posts
    Rep Power
    16
    Its an ASUS board with a VIA/S3G UniChrome Pro IGP.
    The mobo isn't listed on the ASUS website as it's a rebranded one for RM.

    ASUS P5VDC-TVM

  5. #5

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10,707
    Thank Post
    829
    Thanked 2,571 Times in 2,188 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    731
    Try the downloads tab on this page and select XP as the OS ASUSTeK Computer Inc.

    The XP drivers should work and it is the same family so the driver is likely to be the right one, I think that I even have a bunch of Vista machines running the XP driver for this card at one of my schools as it sounds familiar. You may need to extract the .inf and install it manually through device manager though as setup packages usually get messy on later OS versions.

    You should also be able to get them from here at Microsoft http://catalog.update.microsoft.com/...me%20Pro%20IGp
    if the link does not work just go to http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Home.aspx and search for "VIA/S3G UniChrome Pro IGP", there are even 64bit ones.
    Last edited by SYNACK; 16th April 2010 at 11:58 AM.

  6. Thanks to SYNACK from:

    adamchapman (16th April 2010)

  7. #6
    adamchapman's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    North Lincolnshire
    Posts
    187
    Thank Post
    29
    Thanked 14 Times in 14 Posts
    Rep Power
    16
    thanks for that, I'll have a play.

    Just spent the last 2 hours trying top sort the start menu redirection out. Seems to be working, but when I change the start menu folder on the server, I want the user's menu to change too.. like in XP. But this isn't the case in 7. User needs to log off and on before the menu is changed. - It's all good fun!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [WDS] WDS - Missing Drivers from XP Image
    By garethedmondson in forum O/S Deployment
    Replies: 4
    Last Post: 22nd January 2010, 07:31 AM
  2. Win7 Academic Offer Download Problem
    By Gerry in forum Windows 7
    Replies: 6
    Last Post: 3rd November 2009, 01:42 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 30th March 2009, 12:48 PM
  4. VGA Splitter & VGA/Audio Swither?
    By flexyjerkov in forum Windows
    Replies: 9
    Last Post: 13th March 2009, 12:48 PM
  5. VGA drivers disappear after reboot
    By craigg in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 21st May 2008, 05:30 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •