+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Windows 7 Thread, Windows 7 Preparing Desktop in Technical; Ok I have my Win 7 image ready and tested and raring to deploy. However I have it deployed on ...
  1. #1
    jsnetman's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    887
    Thank Post
    23
    Thanked 134 Times in 126 Posts
    Rep Power
    40

    Windows 7 Preparing Desktop

    Ok I have my Win 7 image ready and tested and raring to deploy. However I have it deployed on a couple of test machines and one thing is bugging me. Logging on as any user local or domain I get preparing your desktop and its taking about 35 seconds, I can discount any folder or desktop redirection problems as the same happens for a local account. Now these are brand new machines core 2 duo with 2gb of ram so its not hardware. Any ideas?

  2. #2

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Wiltshire
    Posts
    891
    Thank Post
    282
    Thanked 139 Times in 112 Posts
    Blog Entries
    27
    Rep Power
    42
    Quote Originally Posted by jsnetman View Post
    Ok I have my Win 7 image ready and tested and raring to deploy. However I have it deployed on a couple of test machines and one thing is bugging me. Logging on as any user local or domain I get preparing your desktop and its taking about 35 seconds, I can discount any folder or desktop redirection problems as the same happens for a local account. Now these are brand new machines core 2 duo with 2gb of ram so its not hardware. Any ideas?
    Known problem with Windows 7. All to do with having a 'solid' background which causes a 30 second delay in loading the desktop. If you have a picture set, it'll log in within about 3-5 secs.

    There is a hot fix downloadable from Microsoft.

    Alternatively, set a background with a GPO, but thats a bit buggered as well, so you have to do the gpo registry tweak detailed here: [SOLUTION] Black Desktop Image after applying Desktop Image via Group Policy

    HTH

    Pete

  3. #3

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello jsnetman,

    Have you checked DNS? Make sure that DNS is being handled "locally" by your server rather than the ISP.

    Thanks,

    John M.
    Windows 7 Client Team Support

  4. #4

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hello jsnetman,

    Microsoft does have an official Windows Vista Support Forum located here Windows Vista IT Pro Category. It is supported by product specialists as well as engineers and support teams. You may want to post your question there.

    John M.
    Windows 7 Client Team Support

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Preparing for online exams
    By Flakes in forum Network and Classroom Management
    Replies: 0
    Last Post: 27th January 2010, 01:59 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 16th November 2009, 09:26 AM
  3. free windows 7 wobbly windows / desktop cube
    By RabbieBurns in forum Windows 7
    Replies: 3
    Last Post: 1st October 2009, 03:38 PM
  4. windows desktop search
    By jonbones in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 9th November 2007, 05:36 PM
  5. Office 2003 - Preparing to install
    By j17sparky in forum Windows
    Replies: 15
    Last Post: 1st November 2006, 10:28 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •