+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Windows 7 Thread, We're on 7! in Technical; Last week we upgraded to 7, some issues to iron out first. We had a few probs with connecting printers, ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    North East
    Posts
    28
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    We're on 7!

    Last week we upgraded to 7, some issues to iron out first.

    We had a few probs with connecting printers,

    All seems okay!

    We couldn't upgrade from XP Pro to 7 Pro, had to do a custom install but don't think we'll be rolling out out across the school til next academic year!

  2. #2
    DevilsAdvocate's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    West Midlands
    Posts
    418
    Thank Post
    19
    Thanked 43 Times in 33 Posts
    Rep Power
    46
    We did the same after summer. Only problems we had really were printers also! Damn things.

  3. #3

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    64
    Thank Post
    10
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    What were the problems with printers?

  4. #4
    Number6's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Worcester, UK
    Posts
    457
    Thank Post
    2
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    13
    Congrats!

    We took a flyer and rolled W7 out across the whole school last August. It's been fine apart from a couple of minor and easily resolved issues.

  5. #5
    Bezwick's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Nottinghamshire
    Posts
    358
    Thank Post
    93
    Thanked 57 Times in 43 Posts
    Rep Power
    25
    What are your servers running?

    Quote Originally Posted by AndySimmo View Post
    Last week we upgraded to 7, some issues to iron out first.

    We had a few probs with connecting printers,

    All seems okay!

    We couldn't upgrade from XP Pro to 7 Pro, had to do a custom install but don't think we'll be rolling out out across the school til next academic year!

  6. #6
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,483
    Thank Post
    10
    Thanked 502 Times in 442 Posts
    Rep Power
    114
    Quote Originally Posted by itwasntme View Post
    What were the problems with printers?
    UAC prompt unless you connect to a point and print source with signed drivers (2008 R2 as the print server will fix most of this, just need to add x86 drivers from a 7 machine to the R2 server)

  7. #7

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    North East
    Posts
    28
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Ah we use server 2003, probs will work better with server 2008,

    but the network manager isnt planning the roll-out to the next academic year

    It's just the I.T. Team with windows 7 here atm
    Last edited by AndySimmo; 14th December 2009 at 11:40 AM.

  8. #8
    enjay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Reading, Berkshire, UK
    Posts
    4,490
    Thank Post
    282
    Thanked 196 Times in 167 Posts
    Rep Power
    76
    I've got Win7 in my office too, joined to the 2003/RM CC3 domain (did the same with Vista too). Can easily justify it for testing and familiarisation purposes. No plans to roll it out across the school yet, as I can't really think of much reason to do that (not the justifies the expense, anyway).

    Only problem I've found is it hangs if I log in immediately after booting the PC.

  9. #9
    gshaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Essex
    Posts
    2,696
    Thank Post
    171
    Thanked 222 Times in 205 Posts
    Rep Power
    68
    Same here, IT Office running 7 but it won't land on our teaching machines for a while until ECDL and the like catch up with training resources. I'll probably go down the same route as we did with Office 2007... roll out to admin machines first then go onto the teaching side once staff are comfortable with it.

    One annoyance in 7 (not sure if GPO sorts it) is the irritating "Library" feature. What's the point of it if it doesn't support network drives? Tbh it seems a bit of a gimmick?

    Only other thing that's annoying is that it seems to take much longer to read the folders in an Open \ Save window than XP did, is this still the network stack not quite cutting the mustard or something else?

    Still waiting for our next batch of servers \ virtualisation before we go to 2008... all kinda ties up in a rather neat package doesn't it

SHARE:
+ Post New Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •