+ Post New Thread
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 59
Windows 7 Thread, Performance Scores of your Windows 7 RTM Machines in Technical; Please post the details of your hardware and the scores you get in each category here for all to see ...
  1. #1

    ZeroHour's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Edinburgh, Scotland
    Posts
    5,699
    Thank Post
    950
    Thanked 1,355 Times in 828 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    451

    Performance Scores of your Windows 7 RTM Machines

    Please post the details of your hardware and the scores you get in each category here for all to see in your Windows 7 RTM boxes. Hopefully performance will be good for the duration of 7 but it would be good to see what various PC's/configs get.

    Please post also if it was a fresh install or an upgrade install.

    (If you still have a RC1 you can post its stats in garethedmondson's thread here)
    Last edited by ZeroHour; 22nd October 2009 at 03:48 AM.

  2. #2
    Scruff's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lincs
    Posts
    137
    Thank Post
    16
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    16
    Hardware:

    Intel I7 860 (2.8GHz)
    4GB DDR3 clocked at 1333
    Gigabyte GA-P55-UD5 Socket LGA1156 Motherboard
    Powercolour HD4890 1GB PCI-Express Graphics Card
    2* Western Digital Caviar Blue 500GB



    WEI Scores:

    Processor: 7.5
    RAM: 7.5
    GFX: 7.6
    HDD: 5.9 - this is the let down

    Base score: 5.9

    Runs like a dream..... fresh win7 pro install

  3. #3
    ahuxham's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,122
    Thank Post
    76
    Thanked 138 Times in 109 Posts
    Rep Power
    31
    Quote Originally Posted by Scruff View Post
    Hardware:

    Intel I7 860 (2.8GHz)
    4GB DDR3 clocked at 1333
    Gigabyte GA-P55-UD5 Socket LGA1156 Motherboard
    Powercolour HD4890 1GB PCI-Express Graphics Card
    2* Western Digital Caviar Blue 500GB



    WEI Scores:

    Processor: 7.5
    RAM: 7.5
    GFX: 7.6
    HDD: 5.9 - this is the let down

    Base score: 5.9

    Runs like a dream..... fresh win7 pro install
    Time for a SSD for primary install and perhaps and those Caviars for storage ?

  4. #4

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,227
    Thank Post
    658
    Thanked 2,250 Times in 1,032 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    670
    EduGeek Workstation:

    Intel i7 950
    RAM - 6GB DDR III
    2x Western Digital Green 1TB drives (not mirrored)
    ATI Radeon 4870

    Results:-

    Processor - 7.5
    RAM - 7.5
    Graphics - 7.5
    Gaming Graphics 7.5
    Disk - 5.9 (boo)

    Overall 5.9

    Time for a new HD methinks
    Last edited by Dos_Box; 22nd October 2009 at 11:00 AM.

  5. #5
    ahuxham's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,122
    Thank Post
    76
    Thanked 138 Times in 109 Posts
    Rep Power
    31
    Quote Originally Posted by Dos_Box View Post
    2x Western Digital Green 1GB drives (not mirrored)

    Disk - 5.9 (boo)
    I assume you mean 1TB drives? Get a SSD for primary OS install, and use those for storage!

  6. #6

    RabbieBurns's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    5,531
    Thank Post
    1,341
    Thanked 470 Times in 307 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    200



    My laptop.

  7. #7

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,227
    Thank Post
    658
    Thanked 2,250 Times in 1,032 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    670
    Quote Originally Posted by ahuxham View Post
    I assume you mean 1TB drives? Get a SSD for primary OS install, and use those for storage!
    Ooops. Yes. Edited now.

  8. #8
    John_Howarth's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Atherton
    Posts
    42
    Thank Post
    9
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    13


    3 year-old Dell XPS M1710

    Intel Core 2 Duo T7200 - 2GHz

    2Gb RAM

    256MB NVIDIA GeForce Go 7900 GS

  9. #9

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Newcastle Upon Tyne
    Posts
    457
    Thank Post
    151
    Thanked 68 Times in 59 Posts
    Rep Power
    44
    Intel Core 2 Extreme Q6850 @ 3.00GHz
    RAM - 6GB DDR II
    2x Seagate Barracuda 320Gb (Raid 1)
    2x MSI Geforce 9600 GT (1Gb) SLi

    Results:-

    Processor - 7.2
    RAM - 7.2
    Graphics - 7.2
    Gaming Graphics 7.2
    Disk - 5.9

    Overall 5.9

  10. #10
    OllieC's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Derby/Birmingham
    Posts
    187
    Thank Post
    17
    Thanked 16 Times in 10 Posts
    Rep Power
    13
    Here we go....

    Overall: 4.9
    Processor: 4.9
    RAM: 4.9
    Graphics: 5.9
    Gaming graphics: 5.4
    Hard disc: 5.9

    The specs....

    CPU: Athlon 64x2 4200+
    RAM: 2gb corsair DDR 400
    Graphics: GeForce 7900GS
    Hard Drive: Seagate 200 andsomething gb :P

    That's all the specs I can give off the top of my head, built this years ago. :P
    Last edited by OllieC; 22nd October 2009 at 07:29 PM.

  11. #11
    Arcath's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    979
    Thank Post
    102
    Thanked 116 Times in 101 Posts
    Rep Power
    74
    CPU: Athlon 64x2 6000+ Black
    RAM: 4GB Corsair
    Graphics: ATI 4850 1GB
    HDD: 2* 640GB WD Black, in a RAID 0 array

    Scores:

    Processor: 6.2
    RAM: 6.2
    Graphics: 7.3
    Gaming Graphics 7.3
    HDD: 5.9 (WTF how does a RAID 0 array of 2 fast HDDs not score in the 6-7 range???)

    Overall: 5.9

  12. #12

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,906
    Thank Post
    3,433
    Thanked 1,084 Times in 1,000 Posts
    Rep Power
    370
    Quote Originally Posted by Arcath View Post

    HDD: 5.9 (WTF how does a RAID 0 array of 2 fast HDDs not score in the 6-7 range???)

    Overall: 5.9
    Because its not an SSD in RAID 0 config and your using a pc with windows 7 hehe just kidding !!


    wonder what linux would mark it as

  13. #13

    synaesthesia's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    6,240
    Thank Post
    603
    Thanked 1,095 Times in 843 Posts
    Blog Entries
    15
    Rep Power
    486
    Because I've not got my main PC until my new graphics lump (ATI 5770) turns up tomorrow, the performance of my standin system

    2.8

    CPU 3.5 (Celeron D 336)
    Memory 4.2 (OCZ Platinum out of my box but only 1gb is seen)
    Aero Graphics 2.8
    Gaming Graphics 3.1 (Geforce 6200!)
    Primary HDD : 5.2 (IDE thing!)

    All very nippy, surprisingly. Can't wait to get the bigrig back out Not a huge system, E6600, 4gb, Raid5, 5770 (ex 8800GT which blew up). Should be above 5 at least

  14. #14
    MrLudwig's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Behind You!
    Posts
    104
    Thank Post
    44
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    20
    6.1 for me.

    Processor: 6.1
    Memory: 6.1
    Graphics: 6.5
    Gaming Graphics: 6.5
    Primary HDD: 6.9

    Core 2 Duo E6700 processor
    8GB DDR-2 RAM
    Geforce 8600 GTS graphics card (256MB)
    2 Samsung 64GB SSD drives in RAID + 1TB Samsung Spinpoint F1

    Aside from the SSDs and Spinpoint drives, the rest is nearly 3 years old.

  15. #15
    Arcath's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    979
    Thank Post
    102
    Thanked 116 Times in 101 Posts
    Rep Power
    74
    Quote Originally Posted by mac_shinobi View Post
    Because its not an SSD in RAID 0 config and your using a pc with windows 7 hehe just kidding !!


    wonder what linux would mark it as
    lol ive run a test and it averages at 180MB/s Read/Write to the array with a burst of 292MB/s which is silly fast (for comparison my un modded HP dc5750 office pc gets about 80MB/s tops)

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Performance Scores of your Win7 RC 1 Machines
    By garethedmondson in forum Windows 7
    Replies: 46
    Last Post: 2nd January 2013, 07:59 PM
  2. Windows 7 RTM
    By jsnetman in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 21st August 2009, 10:06 AM
  3. Windows 7 RTM Now on TechNet and MSDN!
    By Gatt in forum Windows 7
    Replies: 61
    Last Post: 20th August 2009, 03:46 PM
  4. Windows 7, poor performance
    By Quackers in forum Windows 7
    Replies: 11
    Last Post: 17th June 2009, 08:47 AM
  5. Performance manager on windows 2003
    By ranj in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 31st January 2007, 11:52 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •