+ Post New Thread
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 59
Windows 7 Thread, Win 7 - SIMS error!! in Technical; Originally Posted by matt40k I dare you to install it on a live system and have users actually use it. ...
  1. #31

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,659
    Thank Post
    858
    Thanked 646 Times in 429 Posts
    Rep Power
    498
    Quote Originally Posted by matt40k View Post
    I dare you to install it on a live system and have users actually use it.
    Nice idea - but i would prefer to keep my job!!

  2. #32
    KarlGoddard's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bolton, Lancashire
    Posts
    272
    Thank Post
    37
    Thanked 18 Times in 18 Posts
    Rep Power
    25
    Quote Originally Posted by matt40k View Post
    Wonder if he'll port Delphi 5 to Windows 7 or if he'll total rewrite FMS from scratch?
    I hope he does rewrite FMS from scratch... or at elast get it to a point where FMS installs the same way on 2 different PCs

  3. #33

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    London
    Posts
    1,326
    Thank Post
    36
    Thanked 353 Times in 238 Posts
    Rep Power
    79
    Kiran kindly pointed me to this page.

    I don't think we've looked at Win 7 yet - I think we'll wait until MS makes it completely compatible with its own tools before we try it out. Don't think there should be too much of a problem though other than yet another huge test matrix.

    Win 7 does look good though.

    What do you mean when you say FMS doesn't install the same twice??

  4. #34

    localzuk's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minehead
    Posts
    17,681
    Thank Post
    516
    Thanked 2,452 Times in 1,898 Posts
    Blog Entries
    24
    Rep Power
    832
    Personally, I'd like to see FMS become part of SIMS.net Then it'd all just be down to a single username/password, and whatever your permissions are...

    But I'm quite patient, so don't expect miracles.

  5. #35
    DrPerceptron's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    In a house
    Posts
    922
    Thank Post
    34
    Thanked 134 Times in 114 Posts
    Rep Power
    41
    Quote Originally Posted by localzuk View Post
    It seems to be working fine on mine. I had issues with it not seeing S: drives (used full UNC paths instead) and once it was installed, it couldn't sort out the connect.ini file. But once I created it by hand, I've been able to log in and use it as I normally do.

    But then, I am a mere noob when it comes to SIMS usage. Getting our office staff to use it would be a better test.
    As am I, did you get to do anything in it, like pull up the info for a staff/student?

    How was your install, mine wasn't very happy, stole the install from Vista and used that...

  6. #36

    localzuk's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minehead
    Posts
    17,681
    Thank Post
    516
    Thanked 2,452 Times in 1,898 Posts
    Blog Entries
    24
    Rep Power
    832
    Quote Originally Posted by DrPerceptron View Post
    As am I, did you get to do anything in it, like pull up the info for a staff/student?

    How was your install, mine wasn't very happy, stole the install from Vista and used that...
    Install went fine. Only issue was that it couldn't find the S: drive, so had to put \\server\simsarea\sims in instead. And manually create the connect.ini file.

    I've pulled up pupil/staff info, the school diary etc... So basic functionality is working it seems.

  7. #37
    DrCheese's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,028
    Thank Post
    97
    Thanked 158 Times in 107 Posts
    Rep Power
    58
    Bizarre that it works on some. I've tried it on two different installs and I get the same problem every time.
    This is with the 32bit version of 7 and the November release of Sims.

  8. #38

    localzuk's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minehead
    Posts
    17,681
    Thank Post
    516
    Thanked 2,452 Times in 1,898 Posts
    Blog Entries
    24
    Rep Power
    832
    64bit Windows 7, Nov release of SIMS (7.112) + patches etc...

  9. #39

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,659
    Thank Post
    858
    Thanked 646 Times in 429 Posts
    Rep Power
    498
    Quote Originally Posted by DrCheese View Post
    Bizarre that it works on some. I've tried it on two different installs and I get the same problem every time.
    This is with the 32bit version of 7 and the November release of Sims.
    Same here...

  10. #40
    DrCheese's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,028
    Thank Post
    97
    Thanked 158 Times in 107 Posts
    Rep Power
    58
    It's worth a try on the 64bit version..... I've got it downloading now to play with over Lunch. I'm skeptical that it would make a difference but hey!

  11. #41
    DrCheese's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,028
    Thank Post
    97
    Thanked 158 Times in 107 Posts
    Rep Power
    58
    er ok... it works fine first time on Windows 7 64bit.. Bizarre.

  12. Thanks to DrCheese from:

    Gatt (27th January 2009)

  13. #42

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,659
    Thank Post
    858
    Thanked 646 Times in 429 Posts
    Rep Power
    498
    Hmm - will try 64bit myself later
    Thats a nice oddity usually its the otherway round...

  14. #43
    DrCheese's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,028
    Thank Post
    97
    Thanked 158 Times in 107 Posts
    Rep Power
    58
    Yeah, colour me confused. Sims installs itself in the x86 program files, so it's not installing anything different. The only thing different during install is that it fails installing the 16bit stuff (Because 64bit doesn't support 16 bit apps) But I didn't think the main app touched that anyway.

  15. #44

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,659
    Thank Post
    858
    Thanked 646 Times in 429 Posts
    Rep Power
    498
    What is the 16Bit stuff used for anyway?

  16. #45
    DrCheese's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,028
    Thank Post
    97
    Thanked 158 Times in 107 Posts
    Rep Power
    58
    I'm not really sure, I don't get nitty gritty with Sims (Network manager here tends to deal with Sims)
    Off the top of my head, I'd say things like Nova T4

SHARE:
+ Post New Thread
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. [SIMS] Sims RDP error
    By WebbA in forum MIS Systems
    Replies: 11
    Last Post: 4th October 2012, 12:22 PM
  2. [SIMS] SIMS error
    By spider6986 in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 16th January 2009, 11:17 AM
  3. Sims error - Reason 5???
    By cophighschool in forum MIS Systems
    Replies: 12
    Last Post: 4th October 2007, 01:22 PM
  4. Strange win 2k error - failure to logon.
    By Domino in forum Wireless Networks
    Replies: 2
    Last Post: 5th July 2007, 01:36 PM
  5. SIMS Error
    By Jon1 in forum MIS Systems
    Replies: 5
    Last Post: 19th June 2007, 02:43 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •