+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows 7 Thread, Logon times for first user. in Technical; Currently trying to cut down the time for users logging in for the first time. The first user who logs ...
  1. #1
    free780's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1,056
    Thank Post
    45
    Thanked 86 Times in 81 Posts
    Rep Power
    23

    Logon times for first user.

    Currently trying to cut down the time for users logging in for the first time. The first user who logs in takes 2 mins for the desktop to appear.
    On the same pc other usrrs take about 1 min.

    I've noticed ie4uinit.exe runs a lot. Does anybody know what it does and does it require internet access.

  2. #2
    rich_tech's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Wales
    Posts
    1,112
    Thank Post
    133
    Thanked 142 Times in 123 Posts
    Rep Power
    66
    what server you running ? desktop OS ? policies ?

    We are looking at ours at the moment here, as there is an issue with things like Folder REdirection taking an age to complete.

  3. #3
    ricki's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    uk
    Posts
    1,475
    Thank Post
    20
    Thanked 164 Times in 157 Posts
    Rep Power
    52
    Check all your gpos for paths that are incorrect like in scripts. When we moved servers it took us a few weeks to go through the gpos but it made a big difference. Also check for arping machines

  4. #4

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    40
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have the same issue. When you log in for the first time it takes ages. Group policy printer policy takes a long time as we have about 7 network printers to install. It would be interesting to find out how to speed boot up time.

  5. #5
    free780's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1,056
    Thank Post
    45
    Thanked 86 Times in 81 Posts
    Rep Power
    23
    Seemed to have narrowed the problem down to 2 events of notifychangedirectory operation captured using procmon by lsass.exe taking 25 secs to complete. Its on c:\users\<user>\appdata\local\microsoft\credential s and c:\users\<user>\appdata\roaming\microsoft\credenti als . The peration is by the SYSTEM account so it doesn't seem like permissions.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 7th November 2012, 11:13 AM
  2. Enable failed logon attempts for domain users?
    By Davit2005 in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 5
    Last Post: 20th March 2012, 02:32 PM
  3. Tips for first time fathers
    By ZeroHour in forum Jokes/Interweb Things
    Replies: 32
    Last Post: 18th February 2008, 09:27 AM
  4. EPortal logon fails for some users
    By robk in forum MIS Systems
    Replies: 0
    Last Post: 30th October 2007, 10:06 AM
  5. Used Linux for first time today
    By OverWorked in forum *nix
    Replies: 12
    Last Post: 27th November 2005, 06:07 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •