+ Post New Thread
Results 1 to 14 of 14
Windows 7 Thread, IE 11 and favourites not opening in Technical; Hi there Has anyone come across this one before........you open a favourite from your list in IE and the first ...
  1. #1
    pixellip's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    43
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    IE 11 and favourites not opening

    Hi there
    Has anyone come across this one before........you open a favourite from your list in IE and the first tab is just blank. You wait and it's still blank.
    If you right click over the favourite and open it in a new tab it opens everytime. I've tried to reset IE but this hasn't worked. I thought it was a one off but it's happening for more than one user- but only seen in twice now.

    Anyone can suggest anything? Thanks for your help. It could be a buggy IE11 thing.

  2. #2

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    Do you use Folder Redirection for Favorites?

    Code:
    \\SERVERNAME\%Username%$\Favorites

  3. #3
    pixellip's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    43
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I don't think we do Michael - their favourites are part of their profile all in one folder

  4. #4

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    Try redirecting it using Folder Redirection (as I wrote above). It works perfectly for IE8, IE9 and IE10 when I've tested it on Win 7. I can't see why it'd be any different for IE11.

    It's also a cleaner way of doing things, keeping their profile and Favorites separate, located in My Documents.

    When you re-direct, use the American spelling of Favorites and not Favourites.

  5. #5
    pixellip's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    43
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Cheers Mike - the only thing is everything has been working fine on IE 10 - it's since we have upgraded to IE 11 last week we have noticed this......

  6. #6

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    Interesting - well you could try setting up a test OU/test GPO and re-direct Favorites. If the problem goes away, then great, but if it is still there then it could well be a bug with IE11.

  7. #7
    pixellip's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    43
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    We do redirect our favourites apparently...........so perhaps its something to do with that...I will experiment and report back.

  8. #8

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    I've found this and it appears re-directing IE11 Favorites on Windows 8.1 is also problematic. I suspect it's the same problem as with Windows 7's version of IE11 too.

    Either roll back IE11 or stop re-directing Favorites to resolve the problem.

  9. #9
    pixellip's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    43
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Well done! Thanks for that find Mike.
    Mike

  10. #10
    pixellip's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    43
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Favorites work when you close IE and then open it again - (ie the second time around) the favorite opens on the first tab. It's something a bit buggy about 11 for sure.

  11. #11

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    Personally I'd probably rollback or manually uninstall IE11. As far as I can make out, it adds nothing to the user experience and if anything breaks more websites (at the time of writing). IE10 is still current and is well supported too.

    If you deployed using WSUS, you do have the option to uninstall updates (usually), but with IE it will no doubt require a reboot.

  12. #12
    pixellip's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    43
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I think we were asked to put IE 11 on as the kids needed it for programming (Visual Studio was it?) .....and it's been rolled out globally......it could be messy trying to remove it on 800 pcs.....in the middle of term time

    What I am curious about is that so far this is only happening for 2 users. I wonder if it's their profile or something in there. I might reset one and see if that makes a difference.

  13. #13

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    In that case just investigate those two users. If the problem gets worse then I'd stop redirecting Favorites. You could also submit the bug to Microsoft too

  14. Thanks to Michael from:

    pixellip (20th January 2014)

  15. #14
    pixellip's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    43
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I suspect this is something to do with Group Policy Mike........I've moved someone out of their OU into a clean one and it's not happening. I've been trying to get my head around it....IE 11 and them getting rid of IE Maintenance. I want to try and solve this without enlisting the boss to help but where to start............I suppose one way is kidding IE 11 to pretend it's v10 ...but that doesn't get around the problem really.........

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. 8.1 and IE 11, same problems!
    By Sheridan in forum Windows 8
    Replies: 12
    Last Post: 12th December 2013, 03:05 PM
  2. Citrix and IE 11
    By elsiegee40 in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 1
    Last Post: 4th December 2013, 03:53 PM
  3. distributing IE 9 to vista desktops and laptops - not working
    By swsphil in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 0
    Last Post: 11th October 2011, 08:53 PM
  4. IE setting in GPO not working on vista
    By wickit in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 8th November 2007, 04:02 PM
  5. Forces and Motion not working.
    By altecsole in forum Educational Software
    Replies: 5
    Last Post: 13th December 2005, 08:48 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •