+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Windows 7 Thread, Strange issue with network in one class in Technical; Hi Guys Maybe someone can shed some light on our strange issue. Today morning all computers in one classroom decided ...
  1. #1
    kcymer's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    149
    Thank Post
    4
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    15

    Strange issue with network in one class

    Hi Guys

    Maybe someone can shed some light on our strange issue.

    Today morning all computers in one classroom decided to be pinged. Can't ping them from any computers, including servers. Tried to fix it with cleaning dhcp and dns records - nothing.
    They do appear on network search, but can't ping them. They do not appear on Lanschool either.

    But if you login on those computers , they seem to be fine, no problems with browsing network and internet. Windows firewall is sett to allow pings through and everywhere else is fine, just this one classroom.

    Teachers computer there is fine. Checked switches, all good.

    Not sure where could lie the problem. Next thing to try, will rebuild one PC and see.

    Thanks in advance

  2. #2

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    How about disabling the Windows Firewall as a test?

  3. #3

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Leeds
    Posts
    418
    Thank Post
    77
    Thanked 46 Times in 41 Posts
    Rep Power
    18
    can you ping out from the machines to other computers/switches?

  4. #4
    kcymer's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    149
    Thank Post
    4
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    15
    Will try with disabling firewall.

    Yeah, machine in question works fine, pinging etc, just not to them.

  5. #5

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    Quote Originally Posted by kcymer View Post
    Will try with disabling firewall.

    Yeah, machine in question works fine, pinging etc, just not to them.
    It does definitely sound a firewall issue to me.

  6. #6
    SovietRussia's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Powys, Wales
    Posts
    615
    Thank Post
    69
    Thanked 132 Times in 103 Posts
    Rep Power
    44
    ICMP disabled?

  7. #7
    kcymer's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    149
    Thank Post
    4
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    15
    Ping was enabled (Firewall settings) by GPO. All other computers in school work as intended, I have not put anything new on them, just weird. I know nothing just happens, some one must have done something. Need to find a source. Really strange.
    Will check firewall over lunch time.

  8. #8
    kcymer's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    149
    Thank Post
    4
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    15
    OK, found the strange issue. Firewall service was disabled, but it was still blocking any pings. Could not started it, unless I added an additional local account in registry key HKLM/System/CurrentControlSet/Services/SharedAccess. The account I have added was mpssvc. And than firewall service would start and computer is back to normal. I checked other computers, including mine and such account is not added to this key, so it should not be needed.
    Need to check other services that depends on it like BFE and IPSec maybe solution is there.


    Just need to find out what knocked down firewall in first place. Thanks for suggestions guys

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Strange Issue with Public Calendars in Outlook
    By hillskill in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 16th July 2010, 05:37 PM
  2. Strange issue with jsn slideshow
    By RTi in forum EduGeek Joomla 1.5 Package
    Replies: 1
    Last Post: 16th February 2009, 08:26 PM
  3. Strange issue with home PC internet
    By rhyds in forum Wireless Networks
    Replies: 3
    Last Post: 24th September 2008, 01:09 PM
  4. strange message on login in one room
    By beeswax in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 11th May 2007, 12:38 PM
  5. Strange Latency? Issues with logging in.
    By HodgeHi in forum Wireless Networks
    Replies: 17
    Last Post: 21st February 2007, 02:23 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •